Christian Berner Oy - tilamuutos äänitysstudioksi

Päivämäärä: 9.4.2019

Itä-Suomen yliopiston tavoitteena on rakentaa Suomen paras yliopistollinen oppimisympäristö. Kuopiossa tarvittiin opetukseen soveltuva äänitysstudio, jonka yhteydessä käytettiin myös Christian Bernerin asiantuntemusta.

”Huone huoneessa” on studiotilan ääneneristyksen avain


Christian Berner Oy toimitti kuluvan vuoden tammikuussa akustisia tarvikkeita Kuopion yliopiston äänitysstudioon. Äänitysstudiolle tärkeät ominaisuudet, kuten äänitallenteen tarkkuus ja hälyttömyys, haluttiin varmistaa eristämällä studio rakennuksen kantavista rakenteista.

Ääni siirtyy tehokkaasti kiinteiden rakenteiden välillä. Siksi on tärkeää, että vältetään mahdollisia äänisiltoja. Studiotiloissa pyritään yleensä luomaan ns. ”huone huoneessa” -rakenne, jossa katto, lattia sekä seinät eristetään muusta kantavasta rakenteesta omaksi ”huoneeksi”. Ilmarako kelluvien ja kantavien rakenteiden välissä toimii tehokkaana eristeenä, jolloin ääni ei pääse vaikuttamaan muualle rakennukseen tai päinvastaisesti ulkopuolelta studioon.

”Alas lasketun katon eristämisessä käytettiin AMC Mecanocauchon valmistamaa Akustik Super T60 -ripustinta. Näin voidaan laskea kattoa alemmas niin, että se roikkuu elastisesti kiinni välipohjassa. Vastaavasti seinät irrotettiin rakenteista saman valmistajan EP600 -seinäkiinnikkeillä”, kertoo Anton Sutinen Christian Berneriltä.

Kelluvat rakenteet toimivat sitä paremmin, mitä enemmän kellutetussa rakenteessa voidaan käyttää massaa. Esimerkiksi katosta ripustettava triplakipsi toimii paremmin kuin tuplakipsi. Ilmaäänieristyksen takia rankojen välit lattiassa, seinissä ja katossa on hyvä täyttää mineraalivillalla. Lattiassa huomioitavaa, ettei villa jää kannattamaan lattiaa vaan massat ovat pelkästään Sylomer -kaistojen varassa. Lattian kellutus toteutettiin tässä kohteessa kuitenkin kokopintaisesti asennettuna Damtec -askeläänieristematoilla.

Christian Berner Oy tuo maahan tärinä- ja runkomeluvaimennusmateriaaleja Suomeen Itävallasta, Espanjasta ja Saksasta. Maailman johtavat merkit sekä äänen eristämisen asiantuntemus löytyvät Christian Berneriltä. Kun tarvitset apua hiljaisemman ympäristön luomiseen, ole yhteydessä asiantuntijaan.


[email protected]

Mobile: +358 40 7389925

Referenssihankkeet Christian Berner Oy

As Oy Helsingin Sinfonia

As Oy Helsingin Sinfonia

Helsinki

Entiset Sibelius-Akatemian tilat muuttuvat uniikeiksi vuokrakodeiksi paraat...

Vuoreksen kuusikko

Vuoreksen kuusikko

Tampere

Tampereen Vuorekseen rakentuu Kuusikko – kuuden puurunkoisen kerrostalon ko...

Kauppakeskus Ainoa

Kauppakeskus Ainoa

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Espoon Tapiolassa sijaitseva kauppakeskus Ainoa on valmistunut ja avattu koko...

Raisio Oyj tuotantolaitos

Raisio Oyj tuotantolaitos

Uudisrakennus | Raisio | 45 milj. €

Raisio on suomalainen ruoka-alan yritys, jonka brändit ovat tuttuja jokaisess...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän