Bosch-ilmavesilämpöpumppu – Testimenestyjä!

Päivämäärä: 4.3.2015

DTI (Danske Teknologiske Institut) eli Tanskan Teknologinen instituutti (Vertaa SP Ruotsissa ja VTT Suomessa) teki vuonna 2014 Pohjoismaiden kattavimman lämpöpumpputestin Danska Energistyrlesen:n pyynnöstä.

Testissä oli kaikkiaan 195 lämpöpumppua, joista 54 oli ilmavesilämpöpumppuja. Bosch oli useammassa luokassa kilpailijoita parempi. Se on mm. 21 % tehokaampi kuin kilpailijansa. Tehokkuus on jopa niin hyvä, että säästöä voi verrata maalämpöön, testissä todettiin. Boschilla oli markkinoiden paras vuosilämpökerroin (SCOP), jopa 21 % parempi kuin kilpailijoilla.

Laskelma on tehty puolueettoman testin tuloksilla ja seuraavilla oletuksilla:
Bosch-ilmavesilämpöpumppu, 15 vuotta rakennuksessa, jossa 30 000 kWh:n energiankulutus, sähkön hinta 1,40 kr. Kruunuiksi muutettuna tämä tarkoittaa, että Bosch säästää jopa 25 900 kruunua enemmän. Tulos on saatu vertaamalla keskimääräistä säästöä muiden valmistajien vastaavilla tuotteilla. Testissä oli 54 lämpöpumppua kymmeneltä eri tuotemerkiltä, vastaten näin pohjoismaiden suurinta ilmavesilämpöpumpputestiä.

www.lampopumppu.fi

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän