Iglukin lämpenee maalämmöllä

Päivämäärä: 20.9.2022

Aurora Queen Resort on aivan uusi perheomisteinen lomakeskus Saariselällä. Rakentamiseen ja kiinteistöjen ylläpitoon liittyvissä valinnoissa on keskitytty vahvasti ympäristöystävällisyyteen ja laatuun. Massiivipuusta valmistetut päärakennus, 11 lasi-iglua, yksi panoraama-saunasviitti, ravintolarakennus ja safaritalo pysyvät kaikki lämpiminä maalämmön avulla. 

Kaikki rakennukset ovat suunnitelleet Aurora Queen Resortin yrittäjäpari Pasi Sivonen ja Nina Rantanen. Myös sisustus on pariskunnan käsialaa.

– Iglujen suunnittelusta tämä aikoinaan lähti vuonna 2017. Meillä oli tyhjä paperi ja siitä sitten alkoi ideointi sekä piirtäminen. Joulukuun alussa 2021 pääsimme avaamaan ja meillä on jo nyt ehtinyt käydä vieraita yhteensä 49 maasta. Se on hieno juttu, varsinkin kun huomioidaan koronapandemia, joka on ollut tässä tietynlaisena peikkona, Sivonen iloitsee. 

Hyvä palvelu jäi mieleen

Boschin maalämpöpumppuihin Pasi ja Nina tutustuivat aikoinaan messuilla. Jo silloin mieleen jäi Boschin hyvä palvelu. Kun rakennusten lämmitysmuotoa mietittiin, oli päärakennuksen osalta selvää heti kättelyssä, että valinta olisi maalämpö. Iglujen ja muiden rakennusten osalta tehtiin laajempaa kartoitusta eri vaihtoehdoista ja mietittiin, mikä olisi paras ratkaisu. 

– Iglujen välille piti tehdä pitkiä vetoja, noin 200-300 metriä, joten tämä on siltä osin hieman epätavallinen kohde maalämmön suhteen. Etäisyydet eivät kuitenkaan olleet mikään ongelma, Sivonen muistelee. 

Päärakennusta, safaritaloa ja ravintolaa lämmittävät tällä hetkellä Boschin 38 kW ja 28 kW maalämpöpumput. Igluja lämmittää yksi 38 kW pumppu. 

– Meillä on olemassa optio siihen, että otetaan toinen mokoma 38 kW pumppu perään, kun igluja rakennetaan lisää, Sivonen hymyilee.

Tutustu Bosch-maalämpöpumppuihin nyt!

Kestävä matkailu kiinnostaa

Maalämpöpumppujen asennuksesta vastasi paikallinen Bosch Lämpömestari-yritys Ylä-Lapin LVI Oy. Lämpömestareiden myymillä ja asentamilla lämpöpumpuilla on kuuden vuoden takuu. Asennukset sujuivat kokonaisuutena oikein hyvin. Maalämpö lämmitysmuotona tuo paitsi suoraa taloudellista hyötyä esimerkiksi pienempinä sähkölaskuina, niin myös markkinointiin liittyviä etuja. 

– Alkuinvestointi on totta kai huomattavasti isompi kuin sähköllä, mutta toisaalta maalämpö alkaa tuottamaan heti. Markkinoinnin osalta maalämpö on aiheuttanut monissa asiakkaissamme sellaisen wau-efektin. He arvostavat sitä todella paljon ja olemme huomanneet selkeästi, että kestävä matkailu ja vihreät arvot ovat yhä merkittävämpiä asioita, Sivonen toteaa. 

– Mielestäni näihin maalämpöpumppuihin päätyminen oli pelkästään oikea ratkaisu ja voin suositella näitä myös muille, Sivonen kiteyttää.

Katso videolta, mitä Pasi Sivonen kertoo Aurora Queen Resortista!

Referenssihankkeet Robert Bosch Oy - Bosch Termotekniikka

As Oy Nuottapolku 9

As Oy Nuottapolku 9

Helsinki

Asunto-osakeyhtiö Nuottapolku 9 on vuonna 1937 valmistunut funkkistyylinen ki...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän