Hotelli Presidentti

Hotelli Presidentti on valmistunut vuonna 1980. Vanhan talotekniikan lähestyessä tiensä päätä oli aika toteuttaa suuri peruskorjaus vesi- ja viemärijärjestelmineen, ilmastointeineen ja valaistuksineen. Samalla remontoitiin hotellihuoneet.

Original Sokos Hotel Presidentti sijaitsee KOy Salomonkatu 7–9:ssä. Kiinteistön suurin omistaja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen toimi rakennuttajana, vastuuhenkilönä kiinteistöpäällikkö Heikki Niemi. Peruskorjauksen kokonaiskustannukset suunnittelutöineen olivat noin 30 miljoonaa euroa.

Kohde on esitelty Projektiuutiset 5/2018 -lehdessä. Lue koko esittely tästä.


Teknistä asiantuntemusta ja ohjausjärjestelmien osaamista

Hotellinjohtaja Hannele Laurila kertoo ulkovalaistuksen uudistamisella olleen suuri merkitys brändiviestinnän ja imagon kannalta, mutta uudistamistarpeille oli myös puhtaasti konkreettinen lähtökohta: "Rakennus on melko massiivinen ja ulkovalaistuksella haluttiin saada eloa julkisivuun. Valaistut rakennukset erottuvat edukseen ja haluamme olla elävä osa kaupunkikuvaa."

Valoa Design valikoitui luontevasti ulkovalaistuksen suunnittelijaksi, koska referenssit Sokos Hotels -ketjun kanssa aiemmin tehdyistä hankkeista olivat hyvät. Audicon rooli oli toimia toteuttajana projektissa, johon suunnitteleva taho halusi luotettavan yhteistyökumppanin. Projekti Valoa Designin kanssa oli tähän astisista yhteistöistä mittavin – ja samalla se oli Audicolle kiinnostava hanke kasvavalla toiminta-alueella.

Valoa Designin projektipäällikkö Marko Kuusisto sanoo olleensa tyytyväinen Audicon tekniseen asiantuntemukseen sekä ohjausjärjestelmien osaamiseen. Arkkitehtuurikohteiden valaisemiseen tarkoitettu uusi Pharos Controlsin valo-ohjausjärjestelmä antaa mahdollisuuden joustavaan käyttöön, koska se tukee useita ohjausväyliä. Tässä projektissa käytettiin sekä DMX- että DALI-ohjattavia valaisimia ja järjestelmän käyttö sujuu kätevästi:

"Valotilanteiden kalenterointi on kätevä ja nokkela systeemi, joka toimii luotettavasti hotellin arjen apuna. Toisaalta myös manuaalinen ohjaus on mahdollista," kertoo Tapio Järvinen Audicolta ja jatkaa: "Samoin etäkäyttö ja -valvonta hoituvat vaivattomasti Pharoksen oman pilvipalvelun, Pharos Cloudin, kautta."

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Hankkeessa mukana olevat yritykset

Audico Systems Oy


Fescon Oy


Saint-Gobain Finland Oy - Ecophon Akustiikkakatot


I-urakoitsija
Bravida Finland Oy
LV-urakoitsija
Bravida Finland Oy
Rakennusurakoitsija
Peab Oy
Rakennuttaja
Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
Sisustusarkkitehti
Sisustusarkkitehtitoimisto Koko3
Sähköurakoitsija
Aro Systems Oy

Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Audico Systems Oy

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Ulkp. korjaus | Helsinki | 262 milj. €

Vuonna 1938 rakennetun Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen. Kokon...

Lastensairaala

Lastensairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 175,00 milj €

Uusi lastensairaala on valmistunut rakennuksena ja taloteknisesti. Ensimmäise...

Kauppakeskus Myllyn laajennus

Kauppakeskus Myllyn laajennus

Laajennus | Raisio | 50,00 milj €

Raisiolainen kauppakeskus Mylly on kasvanut yli kolmasosalla. Tilojen sisäilm...

Toimistotalo Outotec Oyj:lle

Toimistotalo Outotec Oyj:lle

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Espoo...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi