Antimikrobiset kalusteet työympäristöön

Päivämäärä: 24.5.2017

Työnantaja maksaa paljon sairaspoissaoloista. Suomessa valtiolla töissä olevat henkilöt viettävät keskimäärin 9 työpäivää sairaana. Sairaspoissaolot tuovat n. 300 miljoonaa euroa kustannuksia vuodessa. Antimikrobisilla pinnoilla pystytään vähentämään jopa 20% sairaspoissaoloista.

Toimistotrendit ovat siirtyneet monitilatoimistoihin, jolloin työntekijöillä ei ole omia paikkoja. Jaetuilla työpisteillä on äärimmäisen tärkeää, että hyvä hygienia säilyy. Jaettu työpiste on 400 kertaa likaisempi on kuin wc-pönttö, ja työpöydällä on keskimäärin 10 miljoonaa bakteeria. Antimikrobisia kalusteita kannattaa käyttää etenkin jaetuilla työpisteillä, neuvottelutiloissa ja yhteisillä pöydillä ja tuoleilla, kuten ruokalassa.

Antimikrobiset pinnat ovat pitkäaikainen ratkaisu terveyden ylläpitämiseen. Esimerkiksi käsienpesun parannus ja siihen keskittyminen kestää vain käsienpesukampanjan ajan. Antimikrobisuus kalusteissa ei ole vain pintakäsittely vaan ominaisuus, joka on kalusteen materiaalissa sisällä eikä se vaadi siivoamiselta mitään erityistarpeita. Antimikrobisuus säilyy niin kauan kuin kalusteessa on pintamateriaalia (lakkaa, maalia, laminaattia, kangasta) jäljellä.

Luonnollisiin hopeaan ja kupariin perustuvat antimikrobiset materiaalit eliminoivat mikrobeja ja vähentävät siten tauteja aiheuttavien mikrobien välittymistä kosketuspinnoilta. Antimikrobiset kalusteet soveltuvat käytettäväksi kaikissa julkisissa tiloissa, joissa on kohonnut infektioriski, kuten terveydenhuollon tilat, palveluasuminen, päiväkodit, koulut ja toimistojen yhteiset tilat. Iskun antimikrobiset ratkaisut on nostettu myös rt-kortteihin. Hygieenisten sisätilojen suunnittelusta lisää RT-kortissa RT 91-11250 ja RT 91-11249.

1/3 kaikista toimiston pinnoista on saastuneita flunssakauden aikana. Jos ovenkahva tai esimerkiksi mikron ovenkahva on saastunut, 2-4 tunnissa taudinaiheuttaja on levinnyt suurimpaan osaan toimiston kosketuspinnoissa. Antimikrobisilla kalusteilla voidaan vaikuttaa tilojen turvallisuuteen ja käyttäjien hyvinvointiin. Terveenä pysyminen ja töissä viihtyminen ovat usein myös yritysten hr-tavoitteissa - terve ja viihtyisä toimisto on myös imago asia. Tärkeää on myös, että tilat, joissa asiakkaat käyvät, ovat myös terveitä ja turvallisia.

Tuotteita työ- ja kouluympäristöihin on valittavissa lähes rajaton määrä. Lähes mikä tahansa tuote voidaan tehdä antimikrobisia materiaaleja käyttäen kauttaaltaan antimikrobiseksi. Iskun antimikrobisia kalusteita voidaan käyttää niin toimistoissa, luokkahuoneissa, opettajanhuoneissa kuin ruokaloissakin.

Lue lisää: https://www.isku.com/health/
Ota yhteyttä: https://www.isku.com/yhteystiedot/

Referenssihankkeet Isku Interior Oy

Itellan pääkonttori

Itellan pääkonttori

Helsinki

Itellan 1100 toimistotyöntekijää saivat uudet työtilat Pasilan kuusikerroksis...

Espoonlahden koulu ja lukio

Espoonlahden koulu ja lukio

Korjaus | Espoo | 18,00 milj €

Espoon kaupungilla on jo useista kohteista kokemusta elinkaarimallista: ensim...

Meilahden potilastorni

Meilahden potilastorni

Korjaus | Helsinki | 95,00 milj €

Meilahden sairaalan Potilastorni sai peruskorjauksessa uusitut potilastilat j...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän