Älypuhelinsovellus ohjaa kodin laitteita valaistuksesta lämmitykseen

Päivämäärä: 6.8.2020

Teknologiakumppanit Schneider Electric ja Cozify ovat yhdistäneet osaamisensa älykotiratkaisujen toteuttamisessa.

Älykäs automaatio tekee arjesta helpompaa ja säästää energiaa, sanoo tuotepäällikkö Pauli Kärnä Schneider Electriciltä.

Useimmiten älykodin suunnittelussa liikkeelle lähdetään älykkäästä valaistuksesta ja lämmityksen ohjauksesta, mutta tuotteiden avulla voi toteuttaa myös täydellisen kotiautomaation.

– Kokonaisuuteen voidaan liittää myös kodin viihdelaitteet sekä erilaiset sensorit ja turvalaitteet. Paras energiatehokkuus saadaan aikaan, kun lämmityksen lisäksi myös ilmanvaihtoa voidaan optimoida käyttötarpeen ja säätilan mukaan.

Näin useita kodin laitteita saadaan tuotua yhden ohjauksen päähän ja samalla kotia voidaan hallita myös etänä älypuhelimella.

– Schneider Electricin ja Cozifyn avulla perinteinen talotekniikka yhdistyy kuluttajien suosimiin IoT-laitteisiin ja älypuhelinohjaukseen. Kauko-ohjaus on kuitenkin vain yksi ominaisuus. Aidossa älykodissa asiat tapahtuvat automaattisesti tilanteen ja olosuhteiden mukaan, sanoo Cozifyn toimitusjohtaja Kimmo Ruotoistenmäki.

Honkarakenteella valittavana kolme älykotipakettia

Myös talopakettivalmistajat ovat ryhtyneet tarjoamaan rakennuttajille kokonaisuuksia, joihin älykodin toiminnot on suunniteltu valmiiksi.

Schneider Electric ja Cozify ovat luoneet Honkarakenteelle kolme eritasoista älykotipakettia, jotka auttavat kuluttajia oikeiden valintojen tekemisessä. Valmiit paketit myös helpottavat yhteispeliä sähköalan ammattilaisten kanssa.

Älykotimarkkinat ovat kasvaneet nopeasti ja moni valmistaja tarjoaa kotiautomaation toteuttamiseen omia ratkaisujaan. Tuotteita on laidasta laitaan eikä järjestelmien yhteensopivuus ole itsestäänselvää.

– Schneider Electricin ja Cozifyn etuna on avoimen tekniikan käyttö: se mahdollistaa valitun järjestelmän laajentamisen jälkikäteen myös muiden valmistajien tuotteilla, Kärnä muistuttaa.

Avoimuuden ansiosta samaan ratkaisuun voidaan liittää tuhansia eri valmistajien laitteita. Toisaalta valmiiksi mietityt ja verifioidut ratkaisut helpottavat suunnittelua, asentamista ja käyttöönottoa sekä madaltavat älykodin kokonaiskustannuksia.

Schneiderin ja Cozifyn älykotiratkaisut sopivat sekä uudisrakentamiseen että remonttikohteisiin. Uudiskohteissa valinnanvaraa toiminnoille on enemmän, mutta kehittyneen teknologian ansiosta älykodin toiminnot voidaan toteuttaa edullisesti ja helposti sähköasentajan avulla myös jälkikäteen.

Asuntomessutalo Honka Huomen esittelee ratkaisut

Schneider Electricin ja Cozifyn toteuttamaan älykotiratkaisuun pääsee tutustumaan kesän asuntomessuilla Tuusulassa. 3.–30. elokuuta järjestettävillä asuntomessuilla esiteltävän Honka Huomen -messutalon kotiautomaatioon on liitetty muun muassa valaistus, lämmitys ja ilmanvaihto.

– Honkarakenteen tavoitteena on yhdistää perinteinen puurakentaminen moderniin talotekniikkaan. He ovat valinneet Schneiderin ja Cozifyn yhteistyössä toteuttamat eritasoiset ratkaisut mukaan omaan tarjoomaansa, jotta kuluttajilla olisi mahdollisuus valita älykkäitä ratkaisuja koteihinsa, Pauli Kärnä sanoo.

– Asuntomessutalossa automaatio ohjaa myös äänentoistolaitteita ja myöhemmin mahdollisesti aurinkopaneeleja sekä sähköauton latausta kysyntäjouston avulla.

Asuntomessut Tuusulassa 3.–30.8.2020. Honka Huomen on kohde numero 41. Taloon pääsee tutustumaan myöhemmin myös virtuaalisesti Honkarakenteen verkkosivustolla.

Referenssihankkeet Schneider Electric Finland Oy

Kuopio-halli liikuntahalli

Kuopio-halli liikuntahalli

Kuopio

Urheilun suorituspaikat hallissa mahdollistavat yleisurheilun lisäksi eri p...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän