Satavuotiaat hirret saivat seurakseen mennyttä ja modernia yhdistävät sähkökalusteet

Päivämäärä: 23.10.2020

Etelä-Pohjanmaan Steiner-koulun arki rullaa Seinäjoella uudessa koulurakennuksessa, jonka puitteet ovat osittain lähes sadan vuoden takaa.

Steiner-koulun ensimmäisen kerroksen hirret ovat peräisin Seinäjoelle vuonna 1925 valmistuneesta kauppalantalosta. Kun rakennus vuonna 1989 purettiin pois tietyömaan alta, kauppalantalon hirret varastoitiin odottamaan mahdollista uusiokäyttöä.

Vanhojen hirsien henkeä haluttiin kunnioittaa myös kohteen sähkösuunnittelussa. Sähkökalustesarjaksi valikoitui Schneider Electricin Renova.

– Renova-sarja vastaa sähkösuunnittelun tarpeisiin teknisesti ja muodollisesti. Kohteeseen löytyi valikoimasta helposti niin kytkimet ja pistorasiat kuin tv- ja datapistorasiatkin. Tyylillisesti kalusteet henkivät talon historiaa, summaa Steiner-koulun sähköurakoinnista vastanneen Sähkö Sipa Oy:n toimitusjohtaja Erno Paananen.

Menneen ajan muotokieli

Schneider Electriciltä löytyy sekä uppo- että pinta-asennettavia sähkökalusteita, joilla sisustuksen tyylin voi viimeistellä toivotunlaiseksi.

– Sähkökalusteen ulkonäöllä on merkitystä. Oikeanlainen kytkin tai pistorasia voi tuoda tarvittavan loppusilauksen tilan ilmeelle, sanoo Channel & Segment Marketing Leader Sara Orre Schneider Electriciltä.

Menneen ajan muotokielestä ammentavasta Renova-sarjasta Seinäjoen Steiner-kouluun valittiin valkoiset asennuskalusteet.

– Valkoinen kehysväri erottuu hienosti edukseen sisäverhoiluna käytetyltä hirsipinnalta, Erno Paananen sanoo.

Ratkaisut teknisesti huippuluokkaa

Renova noudattaa menneen ajan muotoilua, mutta tekniikka sisällä vastaa nykyajan vaatimuksia. Sama koskee myös kohteeseen valittua talotekniikkaa, Schneider Electricin EcoStruxure-kiinteistöautomaatiojärjestelmää.

– Kohteen historiallisen ulkoasun alla sykkii moderni sydän. EcoStruxure-järjestelmän avulla eri järjestelmät on koottu väylätekniikan avulla yhdeksi kokonaisuudeksi ja talon tekniikkaa voi hallita etäältä, kertoo huoltoteknikko Jami Suolahti Schneider Electriciltä.

Etäkäytön ansiosta hälytykset ja reaaliaikaiset tiedot sekä yksittäisten laitteiden että kokonaisuuden toiminnasta saadaan samaan paikkaan. Kauppalantalolla on käytetty myös IO-tekniikkaa, jonka avulla ohjataan muun muassa palopeltejä ja erillispoistoja.

– Etäältä näitä eri kokonaisuuksia pystytään myös tarvittaessa ohjaamaan ja säätämään, Suolahti sanoo.

 

Lisätietoja:

Jami Suolahti, Service Technician,Schneider Electric

[email protected], puh. 040 3524639

Sara Orre, Channel and Segment Marketing Leader, Schneider Electric

[email protected], puh. 044 5504434

Referenssihankkeet Schneider Electric Finland Oy

Kuopio-halli liikuntahalli

Kuopio-halli liikuntahalli

Kuopio

Urheilun suorituspaikat hallissa mahdollistavat yleisurheilun lisäksi eri p...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän