100% Maatuva eroosiosuojaus luiskiin ja penkereisiin

Päivämäärä: 5.12.2022

Maatuvilla eroosiomatoilla ja -verkoilla voidaan tehokkaasti estää luiskien ja penkereiden pintaeroosio sekä turvata kylvön onnistuminen. Maatuvat eroosiomatot ja -verkot ovat luonnonmukainen vaihtoehto suojaten luiskan kasvillisuuden kehittymistä tarvittavan ajan ja maatuen pois, kun suojaukselle ei ole enää tarvetta

Säätilan painottuessa enemmän tuulisiin ja sateisiin olosuhteisiin, myös eroosion riski kasvaa. Tämä on hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa ja pohtia miten luiskat ja penkereet käyttäytyvät todennäköisimmin kyseisessä ympäristössä. Eroosio voi pitkälti aiheutua tuulesta, vedestä tai joissain tilanteissa myös jäästä. Pääasiallisesti Suomessa vesi ja tuuli tekevät luiskiin railoja ja kuoppia sekä pahimmassa tapauksessa romahduttavat vesistöjen penkkoja. Luiskiin kylvetyt siemenseokset voivat taas tuulen vaikutuksesta levitä alueille, johon ne eivät kuulu.

Maatuvat eroosiotuotteet soveltuvat kohteisiin, joissa tavoite on sitoa kasvillisuudella rinteen pintamaa ja saada luiskasta vehreä. Kesällä 2022 Järvenpään kaupunki hyödynsi maatuvan maton etuja Ristinummen laskuojan rakentamisessa. Huolellinen perustamistyö, oikean niittysiemenseoksen valinta, olosuhteet sekä eroosiomaton hyödyntäminen mahdollisti nopean kasvuun lähdön jo parin viikon kuluessa asennuksesta.

Kookos ja juutti ovat 100% luonnonkuituja ja niiden etuja ovat täydellinen maatuvuus ja luonnonmukainen ilme. Kylväminen maton tai verkon alle suojaa siemeniä ja ne saavat parhaan mahdollisen edellytyksen kasvulle. Maatuvat tuotteet vähentävät myös rikkakasvien mahdollisuutta.

Maatuvien mattojen ja -verkkojen valikoimastamme löytyy ratkaisut kattavasti, jopa 70° luiskiin.

Tutustu ratkaisuihimme Viacon.fi/tuotteet

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Referenssihankkeet Viacon Oy Ab

Kivikontien melueste

Kivikontien melueste

Helsinki

Kivikontie välittää liikennettä Kehä I:ltä Kivikon, Viikin ja Myllypuron asui...

Kehärata 1

Kehärata 1

Uudisrakennus | Vantaa | 800,00 milj €

Kehärata on poikittainen lähijunien rautatieyhteys pääkaupunkiseudulla. Se yh...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän