Yläpohjan lämmöneristeiden uusimisella merkittäviä energiansäästöjä

Päivämäärä: 30.8.2021

Yläpohjaeristeiden uusimisella saatetaan saada suuriakin säästöjä lämmitysenergian käyttöön ja tätä myötä taloyhtiön on mahdollista säästää myös kustannuksissa. Tehokkailla eristeillä toteutettu rakenne on pitkäaikainen energiainvestointi.

Yläpohjan lämmöneristeiden vaihto uusiin, tehokkaisiin eristeisiin saattaa tulla tarpeelliseksi etenkin vanhemmissa rakennuksissa. Alkuperäiset eristeet ovat saattaneet ajan kuluessa painua kasaan tai jopa kastua. Vanhan eristyskerroksen kerrospaksuus saattaa myös olla hyvin vaatimaton nykypäivän vaatimuksiin nähden. Nämä kaikki seikat aiheuttavat lämpöhukkaa yläpohjarakenteen läpi. Huonosti eristetyn katon kautta lämpö karkaa helposti, mikä lisää merkittävästi kiinteistön lämmityskustannuksia.

Rakenne pysyy ohuena

Korjattavaa ja uusittavaa yläpohjarakennetta ei välttämättä tarvitse korottaa käytettäessä tehokkaita lämmöneristeitä, vaan vanhat eristeet voidaan korvata alhaisen lämmönjohtavuuden (lambda 0,022 W/mK) omaavilla Kingspan Therma TR26 ja Therma TP10 -polyuretaanieristeillä, jotka ovat kaikkine ominaisuuksineen erinomainen valinta loiviin kattoratkaisuihin sekä tasakatoille.

Kingspan Therma -eristeillä on myös hyvä rasituskestävyys sekä pysyville että dynaamisille kuormituksille. Levytetyn eristekerroksen päällä voidaan kävellä ja työskennellä (riippuen alustan tukevuudesta).

Kattokallistukset helposti tasakatoille

Tarvittaessa kattokaadot voidaan toteuttaa myös osana tehokasta eristekerrosta. Kingspan Therma TT46 -kiilaeristeet ovat juuri tähän tarkoitukseen suunniteltuja kiilamaisia lämmöneristeitä, joiden lämmönjohtavuus on yhtä alhainen (lambda 0,022 W/mK) kuin niiden kanssa käytettävillä Therma TR26 ja Therma TP10- eristeillä. Kiilaeristeitä käyttämällä kaadot saadaan toteutettua osana eristekerrosta jolloin myös kattorakenteen keskimääräinen U-arvo on helposti laskettavissa.

Kingspan Therma TT46- eristeiden asennus tapahtuu kiinnittämällä levyt mekaanisesti alustaan. Kattokaatojen toteutusta suunnitellessa kannattaa hyödyntää Kingspanin suunnittelupalvelua, joka auttaa löytämään kustannustehokkaan ratkaisun jokaiseen kohteeseen.

Helppo asentaa

Kingspan Therma -levyt ovat kevyitä ja niitä on helppo käsitellä, työstää ja asentaa. Eristeasennuksen jälkeen tukevan alustan päälle asennetun eristekerroksen päällä voidaan kävellä. Lisäksi eristeet ovat ytimeltään kuituvapaita.

Referenssihankkeet Kingspan Insulation Oy

Alfaroc Logistics jakelukeskus

Alfaroc Logistics jakelukeskus

Uudisrakennus | Lahti | Ei tiedossa

Lahdessa sijaitsee yli 10 m:n korkuinen ja lähes 27 000 m2:n kokoinen logisti...

Jätkäsaaren peruskoulu

Jätkäsaaren peruskoulu

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Jätkäsaaren pääkoulu on urbaani koulukohde merenrannalla. Rakennuksessa toimi...

Lapuan lukio

Lapuan lukio

Lapua

Uusi lukiorakennus muodostuu saneeratusta vanhasta osasta sekä lasinivelellä ...

Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna

Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna

Parkano

Parkanon koulukampus Kaarna on kaksikerroksinen uudisrakennus, jonka suunnitt...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje