Virstanpylväs lämmöneristyksessä

Päivämäärä: 27.8.2019

Maaginen raja alitettu

CALPEX-aluelämpöputket ovat saavuttaneet ensimmäisenä ja ainoana maailmassa maagisen lämpöhäviörajan. Markkinoiden pienin lämpöhäviö on nyt vain 0,0199W/mK!

Eristettyjen putkien johtava valmistaja (sveitsiläis-saksalainen Brugg-konserni) onnistui pienentämään CALPEX-putkiensa lämmönjohtavuuden sensaatiomaiseen 0,0199 W/mK arvoon. Eristemateriaalien alueella arvon 0,020W/mK alittaminen merkitsee täysin uutta mittapuuta.

Teknisesti mahdottomana pidetty raja-arvo on nyt rikottu

Aiemmin on ajateltu, että kyseisen raja-arvon alittaminen olisi lähes mahdotonta teollisessa tuotantoprosessissa. Monivuotisen kehitystyön tuloksena on kuitenkin saavutettu tekninen läpimurto, joka asettaa uuden standardin maailmalla. Tämä tekninen läpimurto perustuu tuotantoprosessien uudistamiseen sekä kaikkien parametrien tarkkaan optimointiin. Mukautettuja kokoonpanoja testattiin jatkuvasti vuosia ja sovitettiin aina uudelleen haluttuun tulokseen pääsemiseksi. Tuloksena saavutettiin vakaa valmistusprosessi, joka nyt mahdollistaa uusien, tasalaatuisten ja tuotantomääriltään riittävien CALPEX PUR‑KING-putkien valmistuksen.

Akkreditoidun laboratorion antama vahvistus

Akkreditoitu tutkimuslaitos tarkasti lukemattoman määrän PUR‑KING-putkia. Raportoitu 0,0199W/mK:n lämmönjohtavuus on saatu useiden mittausten keskiarvona. Mittaukset suoritettiin kaukolämpöjärjestelmiin sovellettavien standardien mukaisesti.

Hyötyä ympäristölle

Uusien CALPEX PUR-KING -putkien parannetut eristysominaisuudet vähentävät merkittävästi lämpöhäviöitä aluelämpöjärjestelmissä. Tämä ansiosta säästyy energiaa sekä euroja. Keskeinen kysymys siirrettäessä nestettä putkistoissa on aina lämpöhäviön vähentäminen. Mitä pienemmät ovat lämpöhäviöt, sitä pienemmät ovat järjestelmien koko elinkaaren aikaiset käyttökustannuksetkin.

Uusia ”PUR KING” CALPEX UNO- ja CALPEX DUO -lämpöputkia on saatavana tällä hetkellä Ø 142 mm:n kokoon asti ja ensi vuoden alussa tulevat suuremmat koot saataville.

Referenssihankkeet Brugg-Pema Oy

Kauppakeskus Zsar Outlet Villagen 1. vaihe

Kauppakeskus Zsar Outlet Villagen 1. vaihe

Uudisrakennus | Virolahti | Ei tiedossa

Suurimmalle EU:n ja Venäjän väliselle rajanylityspaikalle, Virolahden Vaalima...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän