Vastuullisuus suomalaisessa keittiössä

Päivämäärä: 12.6.2024

Novart sitoutuu kestävään kehitykseen ja suomalaiseen osaamiseen.

Novart on yksi suurimmista Suomessa toimivista kiintokalustealan toimijoista. Yritys on valmistanut korkealaatuisia keittiö- ja kylpyhuonekalusteita sekä säilytysjärjestelmiä vuodesta 1989 Nastolan tehtaalla. Nykyisin tehtaan toiminta on ympäristöystävällistä, sillä se lämpenee vihreällä kaukolämmöllä. Novartin kalusteita myydään Novart-myymälöissä, ja yritysmyynti palvelee rakennusliikkeitä ympäri Suomen. Novart (Nobia Finland Oy) on osa kansainvälistä Nobia-konsernia, joka on johtava asiantuntija kiintokalustealalla Euroopassa ja yksi suurimmista koko maailmassa.

Vastuullisuus on Novartin toiminnan ytimessä, ja yritys on sitoutunut edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Novart seuraa alan maailmanlaajuisia megatrendejä, keskittyen erityisesti ilmastonmuutoksen torjuntaan, vastuulliseen tuotantoon ja kuluttamiseen sekä kestävään metsätalouteen. Novart haluaa olla mukana luomassa kestävämpää tulevaisuutta sekä ihmisille että ympäristölle. Yrityksen tuotantomenetelmät, materiaalit ja pakkaukset valitaan siten, että niiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset koko elinkaarensa ajan. Myös työntekijöiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen on yksi Novartin tärkeimmistä prioriteeteista.

Novartin keittiö on enemmän kuin vain keittiö – se on kodin sydän, jossa vietetään paljon aikaa. Yritys haluaa inspiroida ja auttaa suomalaisia elämään kestävämmin keittiöissään ja kodeissaan. Vastuullisuuden ja kiertotalouden edistämisen tulisi olla osa jokapäiväistä arkea. Tämän tavoitteen saavuttamisessa jokaisella on tärkeä rooli – joka päivä.

Tahtotilana on tunnistaa asiakkaiden tarpeet

Ammattirakentajia ja -rakennuttajia palvellaan monipuolisella kalustemallistolla ja palvelukonsepteilla. Novartin tahtotilana on tunnistaa asiakkaidensa tarpeet ja toteuttaa kullekin hankkeelle keittiöt ja kodin muut kiintokalusteet vastuullisesti. Aikaa kestävät kalusteratkaisut tuovat lisäarvoa asunnon ostajalle ja asukkaalle. Novart tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua ja asiantuntemusta pienistä suuriin rakennushankkeisiin. Palvelukokonaisuuksiin kuuluvat asiakaskohtaisten valikoimakonseptien rakentaminen, kalustesuunnitelmien laatiminen sekä mittaus-, kuljetus- ja ammattitaitoinen asennuspalvelu ja asukasmuutospalvelu.

Vuonna 2023 Novart kokosi asiantuntijat yhteen tehdäkseen yhteisen toimintaohjeen sisäänkannosta osana vastuullisempaa ja turvallisempaa toimitusta.

Kalusteiden toimitus ja sisäänkanto vaativat huolellista suunnittelua ja yhteistyötä tilaajan ja Novartin välillä. Toimitusaikataulut tarkistetaan Novartin toimesta ja sovitaan siten, että kalusteet voidaan siirtää suoraan asennuspaikoille ilman välivarastointia. Tilaajan taas tulee mm varmistaa, että toimituspaikka on valmis vastaanottamaan kalusteet ja että kuorma-autolla on esteetön pääsy kalusteiden sisäänkantopaikan läheisyyteen. Lisäksi kantoreittien on aina oltava turvallisia ja valaistuja. Kalusteiden sisäänkannosta vastaa Novartin yhteistyökumppani, joka varmistaa kantoreittien ja työolosuhteiden turvallisuuden ennen sisäänkannon aloittamista. Novart lähettää aina kirjallisen ohjeistuksen työmaalle ennen kalustetoimitusta. Sisäänkantojen onnistumista seurataan ja mahdolliset turvallisuuspuutteet raportoidaan aina asiakkaana olevalle rakennusliikkeelle. Tiivis yhteistyö kaikissa projektin vaiheissa on avain onnistuneen, vastuullisen ja ennen kaikkea turvallisen lopputuloksen saavuttamisessa. 

M1 on yleisin Suomessa käytetty luokitus

Rakennusmateriaalien päästöluokitus M1 asettaa vaatimukset tavanomaisissa työ- ja asuintiloissa käytettäville materiaaleille hyvän sisäilman laadun kannalta. M1 on yleisin Suomessa käytetty luokitus. Novartilla on laaja valikoima M1-merkittyjä tuotteita, joihin kuuluvat kaikki kalusterungot, laminaatti- ja massiivipuiset tasot sekä suurin osa ovimallistosta.

M1-luokitusta haetaan ennakkoon määritellyille tuoteryhmille. Ne tuotteet, joilla ei ole M1-luokitusta täyttävät yleiset rakennusteollisuuden vaatimukset, mutta eivät tiukempia M1-päästöluokituskriteerejä.

Kaikki M1-luokitellut tuotteet löydät RTS:n sivuilta hakusanalla Novart.

Joutsenmerkki on ympäristömerkki, joka on viime vuosina ottanut jalansijaa myös kiintokalusteissa, vaikka M1-luokitus on yhä merkittävin tapa luokitella materiaaleja ja kalusteita. Novartilla Joutsenmerkittyjä tuotteita ovat laminaattitasot sekä valkoinen maalattu ovi (969S).

Joutsenmerkityt tuotteemme löytyvät Joutsenmerkin sivuilta Nobian alta hakusanalla Novart.

Tutustu tarkemmin Novartin vastuullisuustoimiin ja tuotteisiin linkistä. Yhdessä voidaan luoda kestävämpää tulevaisuutta!

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje