Uutta turvallisuutta paloilmoitinjärjestelmiin

Päivämäärä: 3.9.2018

PASO PAW korvaa hälytyssummerit puheopastuksella ja tilanteeseen sopivilla merkkiäänillä

Puheviestinnällä saadaan merkittävä nopeusetu ohjattaessa kriisitilanteessa väkijoukkoja turvallisesti pois kiinteistöstä. Hälytyksen ymmärrettävyys, mahdollisuus tehdä selventäviä kuulutuksia palomiehen käsimikrofonista voi välttää paniikin ja pelastaa ihmishenkiä.

Uusi Paso PAW-äänihälytysjärjestelmä on suunniteltu paloilmoitinammattilaisen näkökulmasta ja se on tarkoitettu asennettavaksi paloilmoitinkeskuksen yhteyteen. Erillinen palomiehen kuulutusasema voidaan asentaa palomiehen tuloreitille helposti saatavaksi. Järjestelmää voidaan laajentaa myös esim. GSM-puhelimesta tapahtuvalla kuulutuksella. Järjestelmän käyttöönotto on helppo ja sen asennus onnistuu muun paloilmoitinkeskusasennuksen yhteydessä. PAW-keskukset ovat luonnollisesti EN-54 hyväksyttyjä laitteita ja ne yhdistetään nykyaikaisiin paloilmoitinkeskuksiin valvotusti väylällä tai I/O-kontakteilla. Keskuslaitteen koteloon mahtuu asetusten vaatima varakäyntiakusto.

PAW-äänikeskukset on saatavana kolmena eri mallina käyttökohteen mukaan: PAW4502-V, PAW4504-V ja PAW4506-V.  Kaikissa on sama maksimiteho 500W, mutta kaiutinalueiden määrä vaihtelee 2,4 ja 6-alueisena versiona. Päätevahvistimet ovat nykyaikaisia digitaalivahvistimia ja äänenlaatu on erinomainen.

Esimerkki käyttökohteita 2-alueiselle järjestelmälle ovat baarit ja toimistot. 4-alueinen sopii teattereihin ja marketteihin. 6-alueinen kouluihin, hotelleihin, sairaaloihin ja ostoskeskuksiin. Edellisiä suuremmat järjestelmät onnistuvat kytkemällä väylällä useita keskusyksikköjä toisiinsa. 6 kpl toiseensa liitettyjä PAW-yksikköjä muodostaa yhden 36-alueisen hajautetun äänievakuointijärjestelmän, jonka jokainen osa voi toimia itsenäisesti, mikäli yhteys toisiin katkeaa.

Vaikka PAW-järjestelmä voi toimia pelkästään palokellojen korvaajana se voi toimia yhtäaikaisesti myös täysipainoisena taustamusiikki ja kuulutusjärjestelmänä. Laitteessa on taustamusiikkiliitäntä, johon voidaan liittää kiinteä ohjelmalähde tai esimerkiksi juhlasalissa sijaitseva mikseri. Ainoastaan kaiutinalueiden voimakkuus asetetaan itse keskusyksiköstä. PAW-keskuksen muut asetukset ovat salasanalla suojattu, joten käyttäjät ei voi vahingossa niitä muuttaa. Yksittäisiin tiloihin voidaan asentaa myös voimakkuussäädöllä varustettuja kaiuttimia. Kuulutustilanteessa kaiuttimet menevät täydelle voimakkuudelle.

6-alueisia kuulutusasemia voi yhteen PAW yksikköön liittää 16kpl ja valvottuja hätäkuulutusasemia 4kpl.

Pason kaiutinvalikoimasta löytyy sopiva kaiutin joka tilaan.


Paso PAW äänievakuointi integroituna INIM paloilmoitinkeskukseen nähtävillä 2018 Turvallisuus messuilla Tampereella 11-13.9.2018 osastolla FSM E220.

Referenssihankkeet Avalarm Oy

Seinäjoen kirjasto

Seinäjoen kirjasto

Uudisrakennus | Seinäjoki | yli 10 milj.EUR

Seinäjoella Apila-kirjasto täydentää Alvar Aalto -keskusta Seinäjoen hallin...

Jaakko Ilkan koulun korjaus ja   laajennus Ilmajoella

Jaakko Ilkan koulun korjaus ja laajennus Ilmajoella

Korjaus | Ilmajoki | 3,00 milj €

Korjauskohde rakennustyyppiluokassa peruskoulu, paikkakunnalla Ilmajoki. . Ra...

Jalasjärven paloasema

Jalasjärven paloasema

Uudisrakennus | Kurikka | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa paloasem/hälytyskesk, paikkakunnall...

Seinäjoen Minimani

Seinäjoen Minimani

Uudisrakennus | Seinäjoki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa liiketalot, joka koostuu rakennukse...

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän