Uusi vaijerijärjestelmä helpottaa suunnittelijoiden työtä ja tuo turvallisuutta rakennuksiin

Päivämäärä: 4.7.2022

Piristeel Oy on kehittänyt uuden Pisko® SafeLine -vaijerijärjestelmän, jonka avulla rakennusten katoilla liikkuminen on turvallisempaa. Innovaatio on uusi, sillä täysin vastaavalla periaatteella toimivaa putoamissuojaa ei ole aikaisemmin ollut markkinoilla.

Vaijerijärjestelmä kiinnitetään katolle Pisko® kulkuteiden yhteyteen, joten kyseessä on yksittäisen turvatuotteen sijaan kokonaisratkaisu. Käyttäjän turvavaljaissa on turvaköyteen kytketty liukukiinnike, joka kiinnitetään vaijeriin. Kiinnike liikkuu käyttäjän mukana vaijeria pitkin huomaamattomasti, ja kulku katolla pysyy koko ajan turvallisena. Jos käyttäjä putoaa, kiinnike ottaa vastaan.

Piristeelin teknologiapäällikkö Markus Tupala kertoo, että tuote on kehitetty asiakkaiden toiveista.

– Aikaisemmin suunnittelijan on pitänyt koota palapeli irrallisista tuotteista, joiden yhteensopivuudesta ei voi mennä täysin takuuseen. Asiakkaamme toivoivat yhtenäistä järjestelmää, jossa putoamissuojat ja kulkutiet sopivat toisiinsa. Näin voidaan olla varmoja, että ratkaisu on turvallinen ja täyttää rakentamismääräykset.

Turvallisuutta koko katolla liikkumisen ajaksi

Pisko® SafeLine sopii suomalaiseen rakennustapaan ja se on kehitetty kokonaan Suomessa. Lähtökohtana on ollut ratkaisu, joka on täysin yhteensopiva Pisko® kulkuteiden kanssa. Vaikka lopputulos on yksinkertainen, sen kehittäminen on ollut vuosien työn tulos. Tuote on sertifioitu ja lisäksi testattu perusteellisesti, sillä Pisko® kulkuteiden tyyppitestausta on tehty vuosikymmeniä Suomessa käytössä oleville tyypillisille kattorakenteille.

– Kartoitimme tarkasti asiakkaiden toiveet ja markkinoilla olevat tuotteet. Halusimme täysin uudenlaisen tuotteen, joka on käytännöllinen niin suunnittelijoille, asentajille kuin käyttäjillekin.

Aikaisemmin katoilla on tyypillisesti käytetty useita toisistaan erillään olevia kiinnityspisteitä, joihin turvaköysi kiinnitetään. Turvaköyden paikan vaihtaminen kuitenkin heikentää turvallisuutta ja kiinnityspisteiden löytäminen katolta voi olla vaikeaa. Pisko® SafeLine takaa turvallisuuden koko katolla liikkumisen ajaksi, sillä käyttäjä pysyy koko ajan kiinni vaijerissa.

– Käyttäjä voi tehdä työnsä katolla huoletta, eikä hänen tarvitse osata liikkua kuin Tarzan tai etsiä seuraavia kiinnityskohtia kuin vuorikiipeilijä. Turvaköyden kiinnityspiste löytyy sieltä, mistä turvallinen kulkutiekin.

Asennuksessa vain vähän työvaiheita

Tupala vinkkaa, että Pisko® SafeLinen saa lisättyä suunnitelmiin ProdLib-tuotekirjastosta yhdellä klikkauksella kulkuteiden yhteyteen. Myöskään Pisko® SafeLinen asentaminen ei vaadi erikoisosaamista. Itse asiassa asentamisessa on vähemmän osia ja työvaiheita kuin muissa samankaltaisissa markkinoilla olevissa tuotteissa.

– Yksi etu on se, että vaijerin voi asentaa yksimittaisena, eikä sitä ole pakko rakentaa pätkistä. Näin säästyy työaikaa ja lopputulos on tasalaatuinen.

Tupalan mukaan Pisko® SafeLine vie turvallisuuden uudelle tasolle. Enää järjestelmän suorituskykyä ei tarvitse arvuutella.

– Ennakkopalaute tuotteesta on ollut positiivisinta, mitä olen urani aikana kuullut. Asiakkaamme ovat innoissaan siitä, että tuote todella helpottaa heidän työtään. On hienoa nähdä, että tuotekehitys kantaa hedelmää.


Tutustu videolta Pisko SafeLine vaijerijärjestelmään!

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje