Uusi Silent-Pro-viemärijärjestelmä saa putket hiljenemään

Päivämäärä: 3.2.2017

Syvä pistosyvyys ja pysäytysrengas helpottavat asennusta

Saniteettitekniikan edelläkävijä Geberit tuo tammikuun alussa markkinoille uudenlaisen muhvillisen viemärijärjestelmän, jonka etuna on erinomainen äänieristys. Äänekkäät viemärit vaikuttavat asuntojen äänimaisemaan ja asumismukavuuteen. Siksi Geberit Silent-Pro-viemärijärjestelmässä äänieristys on etusijalla. Silent-Pron putkissa ja yhteissä on valmiina pysäytysrengas, joka auttaa näkemään oikean pistosyvyyden ilman mittaamista. Syvän pistosyvyyden ansiosta asennustapa antaa anteeksi esimerkiksi hieman vinoon leikatut putkien päät, eivätkä liitokset silti vuoda. Liukuaineella esikäsitellyt tiivisteet helpottavat työskentelyä. Järjestelmässä on otettu huomioon myös paloturvallisuus.

Uusi Geberit Silent-Pro-viemärijärjestelmä koostuu muovisista putkista ja yhteistä, joiden materiaalina on bariumsulfaatilla vahvistettu polypropeeni. Vankan materiaalin korkea ominaispaino auttaa eristämään viemäristön ääniä, vaikka muoviset komponentit ovatkin kevyitä käsitellä. Yhteet on muotoiltu vaimentamaan viemäristössä liikkuvan jäteveden ääniä. Silent-Pro täyttää DIN 4109 -standardin mukaiset äänieristysvaatimukset.

– WC:n käytöstä ja veden laskemisesta kantautuvat äänet saattavat ärsyttää naapureita. Ne voivat jopa häiritä herkkäunisten nukkumista, varsinkin jos putkistoista kuuluu ääniä makuuhuoneen seinän sisältä tai katosta. Viemärijärjestelmän valinnalla ja oikealla asennustavalla putkistosta kantautuvia ääniä voi vaimentaa huomattavasti, muistuttaa Kati Laakso Geberitiltä.

Oikea pistosyvyys ilman mittaamista

Geberit Silent-Pron muotoilussa on panostettu asennuksen helppouteen ja liitosten varmuuteen. Pistosyvyys on merkitty komponentteihin valmiiksi näkyviin: pysäytysrengas auttaa näkemään oikean pistosyvyyden ilman mittaamista ja merkitsemistä. Tiivisteet on esikäsitelty liukuaineella, mikä helpottaa työskentelyä. Liitoksista tulee varmoja ja vuotamattomia, sillä putket ja yhteet sopivat toisiinsa saumattomasti. Yhteissä on olevat 30˚-merkinnät tekevät kohdistamisesta nopeaa ja tarkkaa.

– Koska Silent-Prossa pistosyvyys on syvä, asennustapa antaa anteeksi pieniä inhimillisiä virheitä. Vaikka putken päät olisi leikattu hieman vinoon tai yhteitä ei olisi epähuomiossa liitetty ihan loppuun asti, liitoskohta on silti vuotamaton ja turvallinen. Oikea pistosyvyys on helppo havaita pysäytysrenkaan avulla, jotta virheitä ei edes tulisi. Helposti käsiteltävät komponentit tuovat varmuutta asennukseen. Niissä on tartuntarivat, jotka pitävät osat tiukasti asentajan käsissä myös vaikeapääsyisissä ja ahtaissa asennuskohteissa, Laakso toteaa.

Eteeni-propeenikumista (EPDM) valmistetut tiivisteet kestävät vuotamatta kovissakin olosuhteissa vuosikymmenien ajan. Materiaali kestää hyvin lämpötilojen tilapäisiä nousuja ja altistumista kotitalouskemikaaleille. Tiivisteiden tahaton irtoaminen on estetty pitävällä kiinnityksellä. Jos tiivisteet halutaan kuitenkin irrottaa esimerkiksi putkistoasennusta testattaessa, se onnistuu käsin.

Kompaktit osat, suuri viemäröintikapasiteetti

Silent-Pron viemäröintikapasiteetti on suuri pyöristetyn haarayhteen ansiosta. Laaja pyöristys kasvattaa viemäröintikapasiteettia. Siksi järjestelmän halkaisija on voitu tehdä pienemmäksi, mutta se pystyy silti käsittelemään suuria jätevesimääriä. Yhteet on suunniteltu mahdollisimman tilaa säästäviksi ja kompakteiksi, jotta niitä voidaan käyttää myös kohteissa, joissa asennustila on rajallinen.

– Geberitin viemäröintijärjestelmissä kiinnitetään aina huomiota paloturvallisuuteen. Uusi Silent-Pro on testattu, ja palotestit on teetetty useista eri asennustilanteista, Laakso huomauttaa.

Rakennustyömaalla yhteiden pinta naarmuuntuu helposti. Yhteiden ulkoneva pysäytysrengas estää tehokkaasti myös tiivistepinnan naarmuuntumista. Silent-Pro-järjestelmän komponentit kestävät ulkovarastointia jopa kaksi vuotta.

Tutustu Silent-Pro-viemäreiden ominaisuuksiin tästä videosta

Referenssihankkeet Geberit Oy

Koskikeskuksen peruskorjaus

Koskikeskuksen peruskorjaus

Korjaus | Tampere | 38,00 milj €

Koskikeskus sijaitsee Suomen kakkos-talousalueen, Tampereen, ydinkeskustassa....

Ylöjärven ABC

Ylöjärven ABC

Uudisrakennus | Ylöjärvi | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa huoltoasemat, paikkakunnalla Ylöjär...

Helsingin Messukeskus laajennus

Helsingin Messukeskus laajennus

Laajennus | Helsinki | Ei tiedossa

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa näyttelytilat, paikkakunnalla Helsinki....

Forssan Prisma

Forssan Prisma

Uudisrakennus | Forssa | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa liiketalot, paikkakunnalla Forssa. ...

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän