Uusi ISODRÄN® -ratkaisu - ISODRÄN® KROSS pitää ryömintätilat kuivina

Päivämäärä: 18.4.2014

Muottikolmio Oy on tuonut uuden ISODRÄN® -ratkaisun ja tuotteen markkinoille. ISODRÄN® salaojitus- vedeneristysjärjestelmä on VTT:n sertifioimana ollut Suomen markkinoilla jo vuosia. Järjestelmä on menestyksellisesti asennettu jo tuhansiin kohteisiin. ISODRÄN® on salaojittava, vettymätön ja kapillarisoimaton lämmön- ja vedeneriste maanvastaisiin perusmuureihin ja lattioihin.

Viime keväästä lähtien on saatavissa myös erikoistuote ISODRÄN® KROSS ryömintätiloihin. Ryömintätilojen kosteudenhallinta on osoittautunut monesti ongelmalliseksi, kuten julkisuudessakin olleista tapauksista olemme voineet lukea. ISODRÄN® KROSS on ratkaisu näissäkin tapauksissa.

ISODRÄN® KROSS puhalletaan irtorakeina ryömintätilaan/tuulettuvaan alapohjaan. ISODRÄN® levyjä käytettäessä niiden alle tarvitaan tasauskerros. Sen sijaan ISODRÄN® KROSSia käytettäessä sellaista ei tarvita eikä tilan tarvitse olla tasainen. Noin 20 cm kerros KROSSia riittää.

Koska ryömintätila on eristetty, lämmin ja tuulettamaton, ei kosteaa ulkoilmaa päästetä tiivistymään kylmille pinnoille ja aiheuttamaan kosteusvaurioita. Maaperän eli ryömintätilan ”lattian” eristäminen laskee maanpinnan lämpötilaa. Maanpinnan ja ryömintätilan ilmatilan välille syntyy merkittävä lämpötilaero, joka aiheuttaa kosteuden siirtymisen (diffuusio) kylmempään maaperään päin ja pitää ilmatilan suhteellisen kosteuden alhaisena. Viilennetty maaperä toimii ”kuivurina”. Lämpöeristetty ryömintätila säästää energiaa.

ISODRÄN® KROSS -rakenteella saavutetaan luonnollinen kosteuden poisto ryömintätilasta ilman kuivureita ja niihin liittyviä käyttö- ja huoltokuluja.

Viimeaikaisia Isodränillä toteutettuja julkisia kohteita: Aalto Yliopiston Teknillisen Korkeakoulun päärakennuksen perusmuuria saneerattiin juuri 1000 neliömetrillä ISODRÄN® levyä. Myös Musiikkitalon kellarin lattian alle asennettiin Isodräniä. Viime syksynä Korkeasaaren Eristystalon perusmuuri kunnostettiin Isodränillä.

Lisätietoja: Muottikolmio Oy, puh. (09) 863 4360, www.muottikolmio.fi ja www.isodran.fi

Referenssihankkeet Muottikolmio Oy

Auroran päiväkoti ja koulu

Auroran päiväkoti ja koulu

Uudisrakennus | Espoo | 21,50 milj €

Kolmikerroksinen Auroran koulu Espoon Lippajärvellä on tiettävästi kaupungin ...

Impivaaran uimahallin laajennus ja peruskorjaus

Impivaaran uimahallin laajennus ja peruskorjaus

Korjaus | Turku | 25,60 milj €

Valmistuessaan se edusti pohjoismaiden huippua. 35 vuodessa uimahalli oli tul...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi