Uusi design-festivaali Helsingissä 24.-25.8.

Päivämäärä: 9.8.2022

Design Helsinki tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa ympäri kaupunkia arkkitehdeille, suunnittelijoille ja jälleenmyyjille. Kasarmitorille rakentuu upea kansainvälinen designpaviljonki; lukuisat hienot showroomit avaavat ovensa kävijöille ja tarjoavat inspiroivaa ohjelmaa kuten keskusteluja, työpajoja, tuotelanseerauksia; ja Designmuseossa pidetään kiinnostava Talks-ohjelma. Koko ohjelma löytyy nettisivulta ja tapahtumaan voi ilmoittautua ilmaiseksi tästä.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä kun Helsinki sai nimityksen World Design Capital, ja merkkivuotta juhlistetaan useilla tapahtumilla ja koko kaupungin laajuisilla aktiviteeteilla. Helsinki saa myös kunnian olla ensimmäinen pohjoismainen pääkaupunki, jossa järjestetään uudenlainen ammattilaisille suunnattu designfestivaali, josta on tarkoitus tulla vuosittainen tapahtuma kansainvälisessä designkalenterissa.

Design Helsinki esittelee monimuotoisesti muotoilua ja sen pitkäaikaista sitoutumista kestävään kehitykseen arkkitehtuurin ja muotoilun alalla sekä tarjoaa alustan kansainvälisille designin ammattilaisille tulla tapaamaan haluttuja, maailmankuuluja brändejä. Suomalainen muotoilu on jättänyt jälkensä suunnittelun maailmaan ikonisen muotoilijan Alvar Aallon kaltaisten henkilöiden ansiosta, ja Artekin ja Marimekon jalanjälkiä seuraten maassa on lukuisia nousevia brändejä, joiden tuotantoa kannattaa seurata.

Festivaaliin osallistuvat lukuisat showroomit tarjoavat inspiroivaa ohjelmaa kuten keskusteluja, työpajoja, tuotelanseerauksia ja paljon muuta. Kävijä voi tutustua ikonisten ja klassisten kansainvälisten huippubrändien näyttelytiloihin kuten Carl Hansen, Normann Copenhagen ja Kvadrat, joita täydentävät suomalaiset Marimekko, Skanno, Aarikka, Lauritzon, Lundia, Hakola ja monet muut. Showroomeissa esitellään toinen toistaan upeampia huonekaluja, valaisimia, teknisiä ratkaisuja ja huippulaadukkaita materiaaleja.

Tapahtuman keskeisenä paikkana on Kasarmintorille rakennettava kansainvälinen designpaviljonki. Upeiden historiallisten rakennusten ympäröimä Kasarmitori on valittu tapahtumapaikaksi sen arkkitehtonisen merkityksensä vuoksi. 1650 neliömetrin kokoisesta paviljongista vierailijat löytävät johtavien skandinaavisten ja kansainvälisten sisustusalan huonekaluja, valaisimia, pintoja, arkkitehtonisia viimeistelyjä ja paljon muuta. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet huippubrändit Aeris, Arktis, Eikund, Framery, Herman Miller, KT Interior, Martela, Lintex, Naughtone, Vaarni, Secto Design ja lukuisia muita.

Design Helsinki esittelee sarjan installaatioita, jotka on rakennettu tapahtumaa varten, ja kaupungilta löytyy monenlaista kiintoisaa nähtävää. Erityisen kiinnostava on ankohtaisia aiheita käsittelevä ”Talks”-ohjelman, joka toteutetaan yhteistyössä Designmuseon kanssa. Livetapahtuma “Design in Conversation” lupaa syvällistä vuoropuhelua vakiintuneiden ja uusien suunnittelukykyjen sekä alan toimijoiden kesken, ja tuo Suomeen suunnittelun huippunimiä kuten Tom Dixon ja Oscar Kylberg. Lisäksi tapahtuman kaksi merkittävää suomalaista yhteistyökumppania, Habitare ja Alvar Aalto Säätiö, tuovat ohjelmaan kiinnostavaa ja ajankohtaista sisältöä.

Katso koko ohjelma nettisivulta ja ilmoittaudu ilmaiseksi tästä.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje