Työympäristön muunneltavuus on nykypäivää

Päivämäärä: 21.2.2024

Taideyliopisto osoitti ennakoivaa otetta työympäristön muutoksiin jo ennen pandemian alkua. Muutos kohti joustavampaa työympäristöä aloitettiin pilottiprojektilla yhdessä toimipisteessä. “Pandemian myötä kehitys eteni nopeasti, ja havaittiin tarve muunneltavien työtilojen lisäämiselle.”, valottaa Taideyliopiston Tilapalveluiden asiantuntija Jessica Aaltonen.

Kumppanuuden alkuvaiheessa Taideyliopistolla oli käytössä SmartBlockin vanhemman malliston tilamoduuleja. Tilat hankittiin yliopistolle julkisen kilpailutuksen kautta. Uusia SmartBlock-työtilaratkaisuja Taideyliopistolle tuli viime vuonna.

Uuden malliston SmartBlock-työtilaratkaisut sijoitettiin Taideyliopiston uudisrakennus Myllyyn, jossa yhdistyvät historiallinen teollisuusperintö ja moderni arkkitehtuuri.Uudisrakennuksen suunnittelussa painotettiin tilojen joustavuutta ja muunneltavuutta. Tämän nähtiin vastaavan monipaikkatyöskentelyn luomiin uusiin tarpeisiin työssä ja opiskelussa.

Räätälöintiä yhteistyössä

Uusitussa SmartBlock-mallistossa on kiinnitetty huomiota muun muassa räätälöitävyyteen. Sen ansiosta työtilamoduulit voidaan mukauttaa entistä paremmin käyttäjien tarpeisiin ja toimitiloihin sopivaksi. “Tilojen suunnittelu ja materiaalivalinnat tehtiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Näin varmistettiin tilojen esteettinen ja toiminnallinen integraatio yliopiston olemassa oleviin tiloihin”, kertoo Salla Willman Smartblock Oy:stä.

Tilat muuntuvat eri tarpeisiin

Muunneltavuus on tämän päivän avainsana työtilojen suunnittelussa. Siirrettävät puhelinkopit mahdollistavat vetäytymisen yllättäviin puheluihin vilkkaissakin aulatiloissa. Suuremmat tilat taas tarjoavat joustavuutta. Ne toimivat väljänä yksilötyöskentelytilana tai pienryhmien kohtaamispaikkana. Taideyliopistolla työtilamoduuleja on sijoitettu sekä julkisiin aulatiloihin että henkilökunnan käyttöön.

Osa tiloista kuuluu varausjärjestelmään, jolloin tilan voi varata itselleen haluamanaan aikana. “On helpottavaa tietää työpaikalle tullessaan, että on paikka, jossa voi pitää Teams-kokouksen. Tilojen käyttöasteesta kertoo se, että ne ovat usein varattuja. Opiskelijatkin näyttävät löytäneen nämä.”, kertoo Aaltonen.

Luotettava kumppani

Aaltonen kiittelee kumppanuuden sujuvuutta ja luotettavuutta. Yhteyshenkilö on helposti tavoitettavissa. On luottamus, että pienissäkin huoltotoimenpiteissä apu on saatavilla. Erityisesti hän mainitsee entistä toimivammat uudet mallit, joissa käyttäjän tarpeet on huomioitu.

Projektin yhteyshenkilö:
Salla Willman
040 506 7706
[email protected]

Projektissa käytetyt uuden malliston SmartBlock-työtilat:
SmartWorking Block06
SmartWorking Block04 FIX
SmartWorking Block1.5

Jäikö kysyttävää asiakastarinaamme liittyen?
Onko organisaatiossasi työympäristön haasteita, joissa me voisimme olla avuksi?

Referenssihankkeet Smartblock Oy

UPM-Kymmene Oyj Pääkonttori

UPM-Kymmene Oyj Pääkonttori

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Biofore Taloksi nimetty rakennus nousi komealle ja keskeiselle paikalle pääka...

Posti pääkonttori

Posti pääkonttori

Posti Group Suomi Oy, Postintaival 7, 00230 Helsinki

Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto

Sisp. korjaus | Vaasa | Ei tiedossa

Yliopisto sijaitsee merenrantakampuksella Palosaarella.

Finnvera & Business Finland

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi