Tiedonsiirto kiinteistöissä

Päivämäärä: 12.11.2015

Tiedonsiirto kiinteistöissä

Optinen kaapelointi, parikaapelointi, kuuluvuusverkot

Viestintäviraston määräys kiinteistöjen sisäverkoista ja teleurakoinnista (65/2013 M) antaa selkeän ohjeistuksen kiinteistöjen kaapelointien materiaaleista, asentamisesta ja dokumentoinnista.

Jokaiseen uuteen asuinhuoneistoon rakennetaan tänä päivänä useita tiedonsiirtoväyliä. Varmatoiminen laajakaistayhteys edellyttää nopeaa tiedonsiirtoa kiinteällä verkolla, minkä vuoksi optisia kuituja vedetään nykyään jokaiseen asuinhuoneistoon vähintään neljä. Lisäksi jokaiseen huoneeseen vedetään parikaapelointi eikä television antenniverkoistakaan ole vielä luovuttu.

Optinen kaapelointi eli valokuitu on Orbiksen toinen nimi, sillä olemme valmistaneet valokuitukaapeleita jo yli 25 vuoden ajan. Orbiksen tuotevalikoiman laadukkaasta Cat-tuoteperheestä käytämme puolestaan nimeä Orbis Vaski™.

Radioaaltojen kulku voi heikentyä rakennusten sisällä tai maanalaisissa tiloissa niin, että langattoman viestinnän palvelut eivät enää toimi. Syitä on monia, esimerkiksi metallilla vahvistettu seinärakenne tai selektiivilasit, joilla tavoitellaan tehokasta lämmöneristystä. Kuuluvuus paranee rakentamalla sisäpeittoantenniverkko, jolla signaali tuodaan toistimen tai tukiaseman kautta rakennuksen sisälle ja maan alle. Orbis on RF-tiedonsiirron konkari Suomessa ja laajan verkostonsa avulla voi toimittaa kokonaisratkaisuja myös sisätilojen kuuluvuuteen.

Lue lisää kotisivuiltamme

http://www.orbis.fi/valokuitu-kiinteistoissa
http://www.orbis.fi/vaski
http://www.orbis.fi/kuuluvuutta-sisatiloihin

Verkkokauppa Worbis

Tiedonsiirron tuotteiden perusvalikoima on nähtävissä ja tilattavissa helposti verkkokaupastamme http://www.worbis.fi

Kysy lisää asiakaspalvelustamme – myös muistakin tiedonsiirtotarpeista!

Orbis Oy
Sähköposti asiakaspalvelu(at)orbis.fi
Puhelin 020 478 8600

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje