TERCA-tiilipalkkijärjestelmä

Päivämäärä: 8.8.2012

<!-- FldStartCAPTION -->TERCA-tiilipalkki on nopea ja helppo asentaa ja se suunnitellaan ja valmistetaan kohdekohtaisesti. Palkkeja on mahdollista tehdä lähes kaikkiin tiilikokoihin.<br>Tiilipalkkeja valmistetaan yksi- tai useampikerroksisina palkkeina riippuen aukon leveydestä. Maksimi aukkoleveys voi olla jopa 4-5 m.<br>
Tiilipalkki voi olla myös perinteisestä poikkeava esim. pystyyn muurattu palkki<br>
Tiilipalkki asennetaan vähintään 150 mm aukon reunamuurin päälle limitys huomioiden.<!-- FldEndCAPTION -->
Esijännitetty TERCA-tiilipalkki on nopea ja kilpailukykyinen ratkaisu kerros- ja rivitalojen muurattujen julkisivujen ikkuna- ja oviaukkojen ylityksiin. Tiilipalkin rakenne on korkealujuusbetonin, ruostumattoman esijännitysteräksen ja tiilien muodostama kokonaisuus. Yhden- tai useamman tiilikerroksen korkuisena elementtinä se muodostaa yhdessä yläpuolisten tiilikerrosten kanssa aukkojen päällä olevaa muurausta kantavan rakenteen. Korkealujuusbetoni tekee tuotteesta rakenteellisesti lujan ja esijännitys pienentää taipumia ja halkeiluriskiä.

TERCA-tiilipalkit ovat tehdasvalmisteisia ja ne valmistetaan aina kunkin kohteen muuraukseen käytettävästä tiilierästä, jolloin ne eivät erotu ympäröivästä muurirakenteesta. Palkin saumojen viimeistely tapahtuu muurauksen yhteydessä työmaalla, jolloin myös ne ovat muurirakenteen kanssa yhtenevät ja näin julkisivusta tulee huolitellun näköinen. TERCA-tiilipalkki mahdollistaa suunnittelijalle myös tavanomaisesta poikkeavien limitysten toteuttamisen. Myös kulmaikkunoiden yläpuolisten muurien kannatus on tietyin rajoituksin mahdollista toteuttaa jopa ilman kalliita taustaripustuksia.

TERCA-tiilipalkkijärjestelmä soveltuu myös suurien ja jatkuvien muurinaukkojen kannatukseen. Tällöin palkkirakenne kannatetaan järjestelmään kuuluvien ruostumattomien teräskonsolien avulla siten, että itse konsolit jäävät piiloon ja palkkien alapinta vapaaksi. Palkkien rakenteellinen mitoitus tapahtuu Wienerbergerin omien suunnittelijoiden toimesta, mikä nopeuttaa ja helpottaa rakennesuunnittelijan työtä.

Palkit soveltuvat niin puhtaaksimuurattujen kuin rapattavienkin julkisivumuurausten kannatukseen olipa kyseessä uudis- tai korjausrantamiskohde.

TERCA-tiilipalkki on tehdasvalmisteinen ja CE-merkitty

    Tiilipalkin edut:
  • Antaa suunnitteluun enemmän mahdollisuuksia
  • Vähentää rakennesuunnittelijan työtä – palkkitoimitus sisältää palkkisuunnittelun
  • Aukon yläreunaan ei jää näkyviin esteettisesti tai huollon kannalta haitallisia teräsosia
  • Nopeuttaa muuraustyötä, koska tuentatarve on vähäinen
  • Esijännitys vähentää taipumia ja halkeiluriskiä
  • Kulmaikkunoiden yläpuolisten muurinosien kannatus on mahdollista ilman kalliita taustaripustuksia

Lisätietoja tiilipalkkijärjestelmästä Wienerbergerin aluemyyntipäälliköiltä p. 0207 489 200

tai oheisella informaatiopyyntölomakkeella.

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän