Teräsrakenteiden palo- ja korroosiosuojaus 10 kertaa perinteistä menetelmää nopeammin

Päivämäärä: 30.8.2019

Tukholman kaupungin keskustassa, Sergelin torin ympäristössä sijaitsevia vanhoja rakennuksia aiotaan kunnostaa seuraavien 4–5 vuoden aikana. Pitkäkestoinen kunnostushanke edellyttää, että työmaaparakit nostetaan ilmaan, jotta ne eivät haittaa liikennettä. Tämä toteutetaan rakentamalla teräsrakenteita, joiden varaan parakit nostetaan. Rakenteet on palosuojattava turvallisuussyistä, jotta teräsrakenne ei kuumenisi tulipalon yhteydessä. Rakenteet voidaan suojata esimerkiksi palosuojamaalilla tai palosuojalevyillä.

Teknoksen metalliteollisuusmaalien asiantuntijat keksivät, kuinka tehokas palosuojaus voitiin toteuttaa sopivan pinnoiteratkaisun avulla nopeasti ja välttää useita viikkoja kestävä palosuojalevyjen asentaminen. Näin varsinaiset rakennustyöt nopeutuivat ja kadut voitiin avata liikennekäyttöön suunniteltua nopeammin.

-Jos olisimme käyttäneet palosuojalevyjä teräsrakenteiden palosuojaukseen, emme olisi pysyneet aikataulussa asennustavasta ja alkuperäisen epoksimaalin pidemmästä kuivumisajasta johtuen. Tässä suhteessa Teknoksen tuotteet ovat olleet erinomainen ratkaisu, sanoo Björn Stam ProChromalta.

Teknoksen Hensotherm 910 KS takaa maalattaville tuotteille nopean läpimenoajan, kuljetuksen ja asennuksen. Sen tärkeimmät ominaisuudet ovat nopea kuivumisaika ja se, ettei tuote vaadi pohjamaalia. Vain yksi maalikerros riittää.

Hensotherm 910 KS (ruostesuojaluokka on C3) on sopiva suojaamaan rakenteita korroosiolta kaupunkiympäristössä. Jos Hensotherm 910 KS pohjamaalina käytetään TEKNOPLAST PRIMER 5 -maalia, voidaan saavuttaa jopa luokan C5 ruostesuojaus, joka soveltuu erittäin kosteaan ilmastoon suojaamaan ruosteelta.

Nopean maalausprosessin ansiosta teräselementit voidaan toimittaa parhaimmillaan jo seuraavan päivänä. Maalin kestävyydestä johtuen elementit eivät vaurioidu kuljetuksen aikana. Kun pinnoitettu elementti saapuu rakennuspaikalle, se voidaan asentaa välittömästi.

Lue lisää Tukholman projektista ja palosuojajärjestelmästä

Referenssihankkeet Teknos Oy

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Clarion-hotelli, Helsinki

Clarion-hotelli, Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | 120,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa hotellit/motellit, paikkakunnalla H...

Länsiterminaali

Länsiterminaali

Uudisrakennus | Helsinki | 45,00 milj €

Länsiterminaali on Helsingissä vasta toinen varta vasten laivaterminaaliksi s...

Mehtimäen pesäpallostadionin katsomo

Mehtimäen pesäpallostadionin katsomo

Uudisrakennus | Joensuu | Ei tiedossa

Joensuun Mehtimäelle valmistui 2500 istumapaikan pesäpallostadion keväällä 20...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje