Teknos ostaa Kiillon parkettilakat

Päivämäärä: 31.8.2018

Teknos ostaa Kiillon parkettilakkaliiketoiminnan. Ostettavaan tuotevalikoimaan kuuluvat pohjalakat, yksi- ja kaksikomponenttiset pintalakat ja kitit. Kaupan myötä Teknokselle siirtyvät ostettujen tuotteiden reseptit, tuotemerkit, asiakaskontaktit sekä osaaminen. Myynti ja logistiikka siirtyvät Teknokselle 1.11.2018 alkaen ja tuotanto vuoden 2019 alussa.

Ostettavien parkettilakkojen ja -kittien markkinat kattavat Suomen, Ruotsin, Latvian, Liettuan, Viron, Puolan, Venäjän, Valko-Venäjän ja Ukrainan, ja laajan asiakasverkoston näissä maissa. Tuotteiden käyttäjät ovat pääasiallisesti parkettilakka-alan ammattilaisia. Tuotteet ovat myynnissä joko suoraan tai jälleenmyyjäverkoston kautta. Teknoksella on jo aiemmin toimintaa kaikissa maissa vähintäänkin oman myyntiyhtiön kautta.

- Kiillolta ostettavat lakat ja kitit täydentävät tuotevalikoimaamme lattiapuolella. Markkinat ovat meille entuudestaan tutut, joten pystymme luontevasti jatkamaan palvelua paikallisen myyntiverkostomme kautta sekä tarjoamaan myös kattavan valikoiman muita tuotteitamme, sanoo Arto Mannonen, Teknos Oy:n toimitusjohtaja.

Kiilto Oy on vuonna 1919 perustettu, kemianteollisuuden tuotteita rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin valmistava suomalainen perheyritys. Kiillon liiketoimintaa on liimojen ja niihin läheisesti liittyvien tuotteiden kehitys, valmistus ja markkinointi.

- Parkettilakkaliiketoiminnan myynti Teknokselle tuntui luontevalta päätökseltä strategiamme kannalta. Keskitymme rakentamisen liiketoiminnassamme märkätilajärjestelmien ohella lattianpäällysteiden kiinnittämiseen ja lattioiden tasoitukseen. Kiilto tulee jatkamaan parkettiliimojen valmistusta ja myyntiä myös tästä eteenpäin. Teknoksella on maalinvalmistajana vahva pintakäsittelyn osaaminen, joten Kiillon laadukkaat tuotteet saavat erinomaisen uuden kodin ja tulevaisuuden. Asiakkaiden palvelutaso tulee pysymään totutun korkealla tasolla keskeytymättömästi, sanoo Anssi Asikainen, Kiilto Oy:n toimitusjohtaja.

Kauppaan kuuluu 10 eri tuotetta ja 23 nimikettä.

- Kiilto-brändi on erittäin tunnettu ja kauppaan kuuluvat tuotemerkit kuten Aku de Luxe ja Kalle Pro ovat arvostettuja lattia-alan ammattilaisten keskuudessa. Kaikilla tuotteilla on Avainlippu ja ne valmistetaan Suomessa vastuullisesti ja ammattitaidolla. Tuotteilla on RTS:n mukainen M1-sisäilmaluokitus, eli tuotteet ovat vähäpäästöisiä. Kiilto-brändiin ja sen tuotteisiin liittyy siis tärkeitä arvoja, joita myös asiakkaamme arvostavat, sanoo Sini Puonti, Teknos Oy:n tuotepäällikkö.

Referenssihankkeet Teknos Oy

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Clarion-hotelli, Helsinki

Clarion-hotelli, Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | 120,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa hotellit/motellit, paikkakunnalla H...

Länsiterminaali

Länsiterminaali

Uudisrakennus | Helsinki | 45,00 milj €

Länsiterminaali on Helsingissä vasta toinen varta vasten laivaterminaaliksi s...

Mehtimäen pesäpallostadionin katsomo

Mehtimäen pesäpallostadionin katsomo

Uudisrakennus | Joensuu | Ei tiedossa

Joensuun Mehtimäelle valmistui 2500 istumapaikan pesäpallostadion keväällä 20...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän