Sairaalan valaistus on ihmistä varten

Päivämäärä: 5.7.2022

Sairaalat ovat paikkoja, joissa tarkkuus ja täsmällisyys yhdistyvät inhimilliseen myötätuntoon ja huolenpitoon. Tilojen on oltava turvallisia ja monissa tapauksissa kliinisen puhtaita tai steriilejä. Kaiken keskiössä on kuitenkin yhteinen nimittäjä – ihminen. Oikea valaistus on terveydenhuollossa tärkeä tekijä potilaan parhaan mahdollisen hoidon mahdollistamiseksi. Joissain tiloissa myös valaisimen fyysiset omaisuudet ovat tärkeitä: tukevuus, turvallisuus ja ilkivallankestävyys. Mikäli tarvitset erityisen robusteja valaisimia, tutustu Fagerhult-konserniin kuuluvan Designplanin valikoimaan.

Fagerhult on yksi Euroopan johtavia valaisinratkaisujen valmistajia ja haluaa edistää potilaiden oikeutta hyvään hoitoon turvallisessa hoitoympäristössä. Tarpeenmukaisella ja miellyttävällä valaistuksella luodaan terveydenhuollon ammattilaisille paremmat mahdollisuudet nähdä potilaan anatomiset yksityiskohdat ja esimerkiksi suorittaa turvallisia tähystysleikkauksia.  Valaistuksen tarkoitus on varmistaa optimaaliset olosuhteet pitkäkestoisellekin operaatioille. Visuaalinen kapasiteetti on ratkaisevan tärkeää, jotta hoitohenkilöstö voi tehdä turvallisia toimenpiteitä ja oikeita arviointeja. Silloin on erittäin tärkeää voida luottaa teknologiaan. 

Kuvissa näkyy valaistuskonsepti, jota Fagerhult on toimittanut leikkaussaleihin. Valaistuksessa on omat tilanteet avoleikkaukselle sekä tähystysleikkaukselle. Avoleikkauksessa varmistetaan riittävän korkea valotaso sekä värintoisto niin että värit ja ihon sävyt nähdään luonnollisina. Tähystyskirurgiassa koko leikkaussali mukautetaan luomaan hyvä työvalo ja helpottamaan henkilöstön näkötehtävää. RGBW-ratkaisuilla varmistetaan visuaalisesti turvalliset leikkaussalit, jotka on mukautettu nykyaikaiseen sairaanhoitoon. Tavoitteena on luoda hyvä kontrasti näyttöihin, tarjota parempi visuaalinen mukavuus ja vähentää väärintulkintojen riskiä.  Tutustu myös Akademiska Sjukhusetin referenssiin.

Fagerhult on toimittanut valaisimia useisiin eri sairaaloihin vuosien mittaan. Esimerkiksi Keski-Suomen Sairaala Novan noin 22 000 valaisimesta noin 75% tuli Fagerhultilta. Valaisimia toimitettiin mm. potilas- ja perhehuoneisiin, leikkaussaleihin, puhdastiloihin ja psykiatrian osastoille. Kattavasta valaisinvalikoimasta löytyykin sairaalaympäristöön tarkoitettuja, pitkäkestoisia valaistusratkaisuja.

Lue lisää: Jättihanke vaati valaisintoimittajalta paljon

 

”Näin mittavissa hankkeissa kaikki on kiinni ajanhallinnasta, luottamuksesta ja tiimityöstä suunnittelijoiden, valvontaorganisaation, urakoitsijoiden ja tuotetoimittajien välillä. Onnistuimme yhdessä äärimmäisen hyvin.”

- Kyösti Koskela, käyttöpäällikkö, Keski-Suomen Sairaala Nova

 

Ota yhteyttä!

Haluatko lisätietoa tuotteistamme? Tai kysy toimitusaikaa, hintaa tai teknistä lisätietoa.
Sana on vapaa, olemme vain muutaman klikkauksen päässä.

Referenssihankkeet Fagerhult Oy

Raaseporin kaupungintalo

Raaseporin kaupungintalo

Sisp. korjaus | Raasepori | 6,00-8,00 milj €

1930-luvulla rakennettu Tammiharjun sairaala remontoitiin Raaseporin uudeksi ...

Tilastokeskuksen peruskorjaus Työpajaksi

Tilastokeskuksen peruskorjaus Työpajaksi

Sisp. korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Tilastokeskuksena tähän saakka tunnettu talo on nyt Työpaja. Kauppakeskus Red...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän