Ruuvipaaluilla perustukset kaiken kokoisille aidoille – nopeasti ja ympäristöä turmelematta

Päivämäärä: 15.5.2018

Ruuvipaalut soveltuvat kaikenkokoisten aitojen perustukseksi niin kotipihoille kuin infra-rakentamiseenkin. Kun ruuvipaalun laippaosa asennetaan routarajan alapuolelle, ei routa liikuta ruuvipaalua, ja aidat pysyvät suorina vuodesta toiseen. Tämä on yksi tärkeä syy miksi aita- ja rakennusliikkeet suosivat ruuvipaaluja aitojen perustuksina – ei enää reklamaatioita ja kalliita takuukorjauksia aitojen vinoudesta johtuen. Asennustyö onnistuu käsin kiertämällä tai koneellisesti vääntömoottorilla, ja ruuvipaaluja voidaan parhaimmillaan asentaa jopa sata kappaletta päivässä.

Ruuvipaalu on kustannustehokas perustusmenetelmä perinteiseen kaivu- ja valutyöhön verrattuna. Kun ruuvipaalu on asennettu maahan voidaan rakennustöitä jatkaa välittömästi. Paalut eivät vaadi millintarkkaa asennusta sillä paalun päälle tulevissa kiinnikkeissä on sivuttaista säätövaraa. Ruuvipaalun kierrelaippa tulee asentaa routarajan alapuolelle, jolloin erillistä routaeristystä ei tarvita ja samalla saadaan erittäin hyvä sivuttaiskuormien kestävyys. Ruuvipaalun koko valitaan aidan koon, maaperän sekä aitaan kohdistuvien kuormitusten (mm. tuuli, lumien kasaus aitaa vasten, rakenteen paino) perusteella.

Ruuvipaalu sopii myös suurikokoisille meluaidoille ja niitä on käytetty menestyksekkäästi niin tie- kuin junaliikenteen meluntorjunta-aidoissa. Ruuvipaalun ehdoton etu aitojen perustuksena on perustustöiden nopeus, ketterä asennuskalusto, ympäristön pysyminen siistinä sekä merkittävät säästöt kokonaiskustannuksissa.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje