Roxtec-tiivisteillä vesitiiviit läpiviennit maanalaisille kaapeleille ja putkille

Päivämäärä: 2.10.2020

Roxtec-tiiviste on kehitetty maanalaisten kaapeleiden ja putkien läpivienteihin betoniperustusten kautta kellaritiloihin. Vesi-, ilma-, kaasu- ja jyrsijätiivis läpivienti suojaa rakennusta kosteudelta ja hajuilta sekä torjuu haittaeläimet. Roxtec-tiiviste on kestävä ja takaa tiiveyden rakennuksen koko elinkaaren ajan.

Roxtecin myyntipäällikkö Teemu Nieminen toteaa, että kosteudenhallinta korostuu rakentamisen kaikissa vaiheissa.

– Kuivaketju kattaa koko rakennushankkeen suunnittelusta toteutukseen. Kaapelien, putkien ja johtojen läpiviennit perustuksien kautta kellaritiloihin pitääkin ottaa suunnittelussa huomioon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

– Roxtec-tiivisteellä läpivienti saadaan toteutettua ensiluokkaisesti: tärkeintä on suojata asiakkaan omaisuutta. Vesi-, ilma-, kaasu- ja jyrsijätiivis läpivienti pitää rakenteet kuivana ja estää myös muita haittoja.

Kaasutiiveyden tärkeyttä ei Teemu Niemisen mukaan tulla aina ajatelleeksi. Se estää maaperästä tulevien hajujen etenemistä rakennukseen. Jos tiiveydestä ei ole huolehdittu, saattaa syntyä hajuhaittaa, jonka usein epäillään tulevan kosteusvauriosta.

Roxtec-tiiviste on saatavana yksittäiselle tai useammalle kaapelille ja putkelle. Se on sovitettavissa eri kaapeli- ja putkikokoja varten.

Veto- ja murtolujuutensa ansiosta Roxtec-tiiviste kestää vaativissakin olosuhteissa jatkuvaa vedenpainetta ja taivutusrasitusta. Tuote on testattu sekä Roxtecin omassa laboratoriossa että kolmannen osapuolen testilaboratoriossa.

Roxtec-tiiviste soveltuu uudisrakennuksiin ja peruskorjauskohteisiin. Roxtec-ratkaisu on mahdollista toteuttaa myös räätälöitynä erikoismitoituksella.

– Roxtec-tiiviste on helppo asentaa. Tiivisteen asennusohjeet ovat selkeät ja opastusta annetaan tarvittaessa myös työmaalla, myyntipäällikkö Teemu Nieminen toteaa.

– Pitkiä kuivamisaikoja ei tarvita, vaan Roxtec-tiiviste on heti tiivis. Tuotteen yhtenä etuna onkin, että se on sekä rakennusaikainen suoja että lopullinen suoja.

Suunnittelijoiden käytössä ovat Roxtec-tiivisteiden BIM-mallit. Ne löytyvät myös Problib-tuotekirjastosta, Tekla Warehouse -palvelusta ja Roxtecin omilta sivuilta. Lisäksi Roxtec on laatinut tuotemääritystekstit maanalaisista tuotteista.

Lisätietoa Roxtec-tiivisteestä

Referenssihankkeet Roxtec Finland Oy

Kymenlaakson Keskussairaalan laajennus

Kymenlaakson Keskussairaalan laajennus

Laajennus | Kotka | 20 milj. €

Kymenlaakson keskussairaalan peruskorjaus ja laajennus Kotkassa toteuteutetti...

Lastensairaala

Lastensairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 175,00 milj €

Uusi lastensairaala on valmistunut rakennuksena ja taloteknisesti. Ensimmäise...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

Sädesairaala

Sädesairaala

Uudisrakennus | Kuopio | Ei tiedossa

Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteyteen loppuvuodesta 2015 valmistunut uu...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän