Rovamaton kumisekoitematoilla nyt M1-päästöluokka

Päivämäärä: 15.12.2020

Suomen sääolosuhteet ovat vaikeat: on lunta, jäätä, loskaa ja hiekkaa. Lisäksi liukkauden torjunnassa käytetään yhä enemmän karkeaa hiekoitussepeliä. Kaiken tämän kulkeutuminen rakennuksen sisälle on syytä estää. Ratkaisu on tuulikaappiin sijoitettava Rovamaton kumisekoitematto, joka pysäyttää tehokkaasti niin lian, kuran kuin kiviaineksen joutumisen jalkineiden ja kulkuvälineiden mukana sisätiloihin. Suomessa valmistettavalla matolla on M1-luokitus, joka on rakennusmateriaalien korkein mahdollinen päästöluokka.

Kiinteistöjen sisäänkäynti on tärkeä alue, johon lika täytyy pysäyttää. Tämä vaikuttaa merkittävästi sisäilman laatuun ja yleiseen viihtyisyyteen.

Ulkona lian pysäyttämiseksi käytetään usein metalliritilää ja lianerotuskaivoa. Tuulikaappiin kannattaa pääsääntöisesti valita matto, jossa on tarpeeksi tilaa hiekoitussepelille. Mitä pienemmät ovat reiät mattokuviossa, sitä enemmän tulee tarvetta siivoukselle.

Rovamatto Oy:n kaikki kumisekoitteiset matot valmistetaan Suomessa omalla tehtaalla. Niillä on M1-luokitus, joka kertoo mattojen täyttävän rakennusmateriaaleille asetetut vaatimukset hyvän sisäilman laadun kannalta. Korkeimman mahdollisen M1-päästöluokan saamiseksi matot ovat läpikäyneet luokituksen mukaisen testauksen.

Tuulikaappimatto kannattaa valita huolellisesti käyttötarkoituksen mukaan, jotta siitä saadaan paras mahdollinen hyöty niin puhtaanapidon kuin ulkonäönkin kannalta.

Rovamaton perinteinen ja Suomessa valmistettava Apollo-alumiinikumiritilämatto on avorakenteinen ja helposti rullattava. Se soveltuukin erinomaisesti runsaan liikenteen kohteisiin, kuten kauppakeskuksiin, kouluihin ja muihin vastaaviin rakennuksiin.

Rovamatto Oy:n valikoimassa on myös alumiinirunkoisia kasettimattoja, muun muassa saksalainen Geggus. Tämänkaltainen matto sopii parhaiten kohteisiin, joissa jalankulkuliikenne ei ole niin vilkasta tai kun matolta halutaan arkkitehtonista yhteensopivuutta. Toisaalta alumiinirunkoiset matot ovat erityisen kestäviä ja valikoima on todella runsas pintamateriaaleineen. Tyypillisiä kohteita ovat sairaalat, hotellit, yritysten pääkonttorit ja virastot.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän