Ratkaisuja esteettömyyteen

Päivämäärä: 12.6.2018

Apu-Tuotteella laaja valikoima ramppeja ja ratkaisuja esteettömyyden lisäämiseen.

Minkä mittainen ramppi? Katso viereisestä kaaviosta.

Rampin pituuden määrää käyttötarkoitus. Onko tarkoituksena tehdä invaramppi vai käytetäänkö ramppia tavaran siirrossa?

Oheinen kaavio antaa tietoa rampin pituudesta ja nousukulmasta eri korkeuseroilla. Liikkumisesteisille ramppia tehdessä, on hyvä seurata Rakentamismääräyskokoelman ohjeistusta ja toteuttaa luiska 5-8 % kaltevuudella. Jyrkempää luiskaa kuin 20 %, on usein mahdotonta käyttää avustettunakaan. Esim.40 cm korkeusero, johon halutaan 8 % nousukulma, tarvitsee 5 metrin pituisen rampin.

Apu-Tuotteelta saat neuvontaa oikeanlaisen rampin valitsemiseen. Kotisivultamme löydät ohjeet rampin oikean pituuden valitsemiseksi ja autamme mielellämme varmistamaan rampin oikean mallin ja mitan. Apu-Tuotteelta löydät kiinteät rampit, irralliset rampit, irtoluiskat ja taittorampit. Valikoimassamme on myös useita kynnyksen ylittämisen tarkoitettuja ratkaisuja.

Kvistberga kiinteät alumiiniset rampit
Alumiininen, kiinteäksi tarkoitettu Kvistberga invaramppi on kevyt ja helppo asentaa paikalleen. Moduuleista kasattava ramppi on monipuolisesti muokattava ja myös uudelleen asennettavissa. Kulkutasona on alumiininen verkko, joka pysyy puhtaana. Portaattomasti säädettävät jalat helpottavat asennustyötä ja turvalliset kaiteet varmistavat halutun lopputuloksen. Kvistberga ramppien avulla on tehty esteettömiä sisäänkäyntejä 25 vuoden ajan.

Rullaramppi, siirrettävä ramppi
Rullaramppi on erittäin tukeva ja kevyt alumiininen ramppiratkaisu rollaattorille, pyörätuolille ja tavarankuljetukseen. Rullaramppi on siirreltävissä esteeltä toiselle ja se on helppo ottaa mukaan matkalle. Sama ramppi toimii kotona kiinteänä ramppina, kuten perinteinen invaramppi, siirrettävänä ramppina ja se voidaan kiinnittää myös autoon.

Perfolight irralliset luiskat
Kevyiden, alumiinisten Perfolight luiskien valikoima on laaja. Irrallisia luiskia on helppo käsitellä ja ne mahtuvat helposti autoon. Voit valita teleskooppiset luiskat, taitettavat luiskat tai teleskooppisen ja taitettavan luiskan yhdistelmän.

Aerolight salkkuramppi
Aerolight on ihanteellinen ravintoloiden ja kivijalkamyymälöiden rampiksi. Ramppi sopii hyvin pyörätuolin, lastenrattaiden sekä sähkökäyttöisten kulkuneuvojen avuksi. Aerolight sopii loistavasti yhden/kahden portaan ylittämiseen. Aerolight ramppi taittuu keskeltä ja vie säilytyksessä vain vähän tilaa. Se on helppo asentaa paikalleen ja ottaa pois. Karhennettu pinta varmistaa turvallisen kulkemisen.

Kvistberga autoramppi
Kvistberga BGR -autoramppi on yleisimpiä autoramppeja Suomessa.
Alumiinista valmistettu auton sisään taittuva ramppi. Kaasujousella kevennetty BGR on kevyt ja helppo käyttää. Kulkusiltana on alumiiniverkko, joka antaa loistavan pitävyyden kengille ja pyörille. BGR autoramppeja on useita eri pituuksia.

Kynnysluiskat
Valmiit kynnysluiskat mahdollistavat kynnysten helpon ylittämisen pyörätuolilla, rollaattorilla tai lastenvaunuilla. Valikoimassa on alumiinisia ja muovisia kynnysluiskia.

Jyrki Allonen
GSM 0400 955 003

Suomen Apu-Tuote Oy
Ajankohtaista
Järvipuistonkatu 18
04400 Järvenpää
puh. 010 423 4210
fax. 010 296 1055
www.aputuote.fi
www.aputuotekauppa.fi

Lisää tuotteesta Rampit

Rampit

Rampin pituuden määrää käyttötarkoitus. Onko tarkoituksena tehdä invaramppi vai käytetäänkö ramppia tavaran siirrossa? Vieressä oleva kaavio antaa tietoa rampin pituudesta ja nousukulmasta eri korkeuseroilla. ​

Liikkumisesteisille ramppia tehdessä, on hyvä seurata alla olevaa Rakentamismääräyskokoelman ohjeistusta ja toteuttaa luiska 5-8 % kaltevuudella. Jyrkempää luiskaa kuin 20 %, on usein mahdotonta käyttää avustettunakaan.

Rullaramppi

Rullaramppi

Rullaramppi on erittäin tukeva ja kevyt alumiininen ramppiratkaisu rollaattor...

Lue lisää

Kvistberga kiinteät rampit

Kvistberga kiinteät rampit

Kvistberga invaramppi on valmistettu alumiinista, ne ovat kestäviä ja helppoj...

Lue lisää

Pyörätuoliluiskat

Pyörätuoliluiskat

Perfolight luiskien valikoima on laaja.

Lue lisää

Salkkuramppi

Salkkuramppi

Tämä ramppi sopii loistavasti yhden/kahden portaan ylittämiseen ja rampin nop...

Lue lisää

Yhteystiedot

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän