Puustellin kylpyhuonekalusteisiin vedenkestävä runko

Päivämäärä: 15.9.2020

Puustelli on kehittänyt kylpyhuonekalusteiden kosteusongelmien poistamiseksi ainutlaatuisen kalustejärjestelmän. Kalusterungoissa on kehärakenne, joka valmistetaan ruiskuvalumenetelmällä biokomposiitista. Biokomposiitti on polypropeenin ja sellukuidun yhdistelmä, joka on vedenkestävä, myrkytön, ekologinen, muuntautuva ja kestävä materiaali. Suomalaisen innovaation tuotekehitys ja valmistus on sataprosenttisesti Suomessa. Keittiökalusteisiin soveltuva kalustejärjestelmä on ollut tuotannossa jo vuodesta 2013 lähtien Puustellin Miinus-keittiöissä. Vuonna 2018 Puustellin keksinnölle myönnettiin eurooppapatentti.

Vedenkestävä materiaali

Kylpyhuonekalusteiden yleisimpänä runkomateriaalina on MDF- tai lastulevy, joista molemmat kestävät kosteutta huonosti. Puustellin kylpyhuonerungon materiaalina oleva biokomposiittikehä kestää vettä sataprosenttisesti. Takuuaika on 30 vuotta.

Vähäpäästöinen kokonaisuus

Yleisesti käytössä olevien kylpyhuonerunkojen levymateriaaleissa on lisäksi formaldehydiä. Huoneilmaan päätyessään se on terveydelle haitallista. Kosteuden vaikutuksesta pienikin vaurio kalusteen levyrakenteessa moninkertaistaa haitat. Puustellin biokomposiittikehässä formaldehydipitoisuus on pyöreät 0%. Materiaali on lisäksi antistaattinen eikä kerää pölyä.

Ekologinen ratkaisu

Tavallisesta kalustelevystä valmistettua runkoa ei voida kosteusvaurioiden ilmetessä myöskään korjata, vaan se pitää hävittää ja vaihtaa uuteen. Puustellin biokomposiittikehä sen sijaan on sataprosenttisesti uudelleen käytettävä ja kierrätettävä materiaali. Puustellin biokomposiittikehän valmistuksen yhteydessä mahdollinen raaka-ainehukka voidaan käyttää kierrätettävyytensä ansiosta tehokkaasti uudelleen.

Puustellin biorunko muuntautuu

Toisin kuin perinteiset runkomateriaalit, Puustellin biorunko ei muutoksista tai siirroista väsy. Rungon mittatarkkuus on täsmällinen ja sen varustelua tai ulkonäköön vaikuttavia materiaaleja voidaan haluttaessa vaihtaa lukuisia kertoja, eivätkä ruuvikiinnitykset väsy. Mitoituksia on sekä pieniin että isoihin tiloihin.

Rungot voidaan viimeistellä mallistovalintojen myötä eri tavoin. Puustelli on kehittänyt runkoon komposiitista myös design-päätylevyn, jonka pinnassa on hillitty, eri tyyleihin sopiva kuvio. Levyyn on tehty ruiskuvalun yhteydessä pienet kohdistimet, joiden avulla päätylevyn saa ruuvattua täsmällisesti kehässä oleviin valmiisiin reikiin. Biorunkojen allaskaapit on suunniteltu tilankäytöltään tarkoin, putkitukset on huomioitu ja tarvittaessa niihin pääsee myös helposti käsiksi myöhemmin. Pöytäkaappien korkeus on 613 mm ja leveydet vaihtelevat mallistosta riippuen 200 mm ja 1200 mm välillä. Syvyys on vain 370 mm, joten ne mahtuvat pieniinkin tiloihin.

Referenssihankkeet Puustelli Group Oy Projektimyynti

As Oy Metsänkuningas

As Oy Metsänkuningas

Uudisrakennus | Tuusula | Ei tiedossa

Pääkaupunkisedun kylkeen, kulttuurihistorialtaan värikkääseen Tuusulaan sijoi...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi