Puuhakkeesta kylpyhuoneen uusi katseenvangitsija

Päivämäärä: 25.11.2019

Massiivipuukomposiitista kylpyhuonekalusteita valmistava Woodio Oy on avannut ensimmäisen pilottitehtaansa Helsingin Konalaan.

Vuonna 2016 toimintansa aloittanut yhtiö on kasvanut vauhdilla. Uuden tehtaan lisäksi Woodio avasi keväällä oman toimiston ja showroomin Helsingin keskustan tuntumaan. Lisäksi yhtiö palkittiin syyskuussa Habitare-messuilla Vuoden Designteko -tunnustuksella

Oma ensimmäinen tehdas on Woodiolle merkittävä virstanpylväs matkalla kansainväliseksi design- ja materiaaliteknologiayritykseksi. Woodio tuotteet on aikaisemmin valmistettu alihankintana Suomessa yhtiön kumppaniverkoston kautta. Yhtiössä on nyt 23 työntekijää ja tehtaan toimiessa täydellä voimalla määrä tulee nousemaan noin 50:een. Ensi vuonna Woodion tavoitteena on avata markkinat Ruotsissa ja Saksassa kotimaan markkinan rinnalle.

”Konalaan avautunut tehdas on strategiamme kannalta tärkeä pilottihanke. Se avaa mahdollisuudet massatuotannolle. Tulevaisuudessa uskomme kylpyhuonekalusteitamme valmistettavan puunjalostustehtaan yhteyteen integroidussa tehtaassa. Mielenkiintoista hankkeessamme on myös se, että olemme itse suunnitelleet pilottitehtaamme tuotannon koneet, sillä sellaisia ei ole markkinoilla.”, kertoo Woodion toimitusjohtaja Petro Lahtinen.

Lisäpotkua pilottihankkeelle on antanut loppukesästä toteutunut neljän miljoonan euron rahoituskierros, jonka myötä Woodio sai osakkaakseen Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin. Muita yhtiötä rahoittaneita sijoitusyhtiötä ovat hollantilainen Ardent Venture BV, sekä Paasikivien Finow Oy, NextStone Oy ja Valve Ventures Oy.

“Olemme olleet erittäin tyytyväisiä saadessamme Metsä Groupin kumppaniksemme laajentamaan aikaisempien sijoittajiemme teollista osaamista. Metsä Group kumppanuus vahvistaa erityisesti tehokkaan toimitusketjun rakentamista Woodion tuotteille”, painottaa Woodion hallituksen puheenjohtaja Eerik Paasikivi.

Uusi tehdas tuo myös edellytykset ja kapasiteettia suunnitella yksilöllisiä ratkaisuja isompiin projektikokonaisuuksiin, kuten hotelleihin, risteilyaluksiin tai julkitiloihin. Tuotteet voidaan kustomoida joko Woodion oman malliston tuotteista tai ne voidaan räätälöidä täysin asiakkaiden tarpeiden pohjalta. Suunnittelutyössä yhteistyökumppanina Woodiolla on mukana Pentagon Design. Woodio toimittaa esimerkiksi yli 300 räätälöityä pesuallasta Helsingissä ensi kesänä avautuvaan Valo hotelliin.

Woodio tuotteissa yhdistyvät teknologinen innovaatio, skandinaavinen muotokieli, laatu ja ekologisuus. Woodio materiaali on maailman ensimmäinen täysin vedenkestävä, puuhakkeesta valmistettu massiivipuukomposiitti, jonka avulla Woodion tavoitteena on tehdä kylpyhuoneista ekologisempia ja mielenkiintoisempia. Woodio-tuotteiden hiilijalanjälki, niiden koko elinkaaren ajan, on huomattavasti pienempi verrattuna perinteisiin posliinisiin kylpyhuoneen vesikalusteisiin. Puulavuaari pienentää hiilidioksidipäästöjä 55 kilolla posliinilavuaarin verrattuna.

WoodioPro tukee sisustusalan ammattilaisia, urakoitsijoita ja rakentajia työskentelemällä tiiviissä yhteistyössä alan johtavien tekijöiden kanssa sekä yksityisten että julkisten tilojen suunnitteluprojekteissa. Woodio tuotteet vastaavat ISO14668 standardin vesikaluste vaatimuksia ja toimivat siten arjessa kuten posliinisetkin altaat.

Varaa vierailu Woodion tehtaalle tai showroomille.

Jenna Tikkanen
Head of Woodio Pro
+358 (0)50 336 7357
jenna.tikkanen@woodio.fi

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän