Pohjolan luontoon kehitetty Ormax Polar ja entistä kestävämpi Protector +

Päivämäärä: 22.1.2013

<!-- FldStartCAPTION -->Ylärivi: Ormax Polar<br>
Alarivi: Ormax Protector+<!-- FldEndCAPTION -->
Betonikattotiiliuutuus Ormax Polarin muotoilu ja pehmeät värisävyt ovat saaneet inspiraationsa pohjoisesta luonnosta ja istuvat hyvin pohjoismaiseen, maanläheiseen ja pelkistettyyn arkkitehtuuriin. Kattotiilen värien nimet vievät suoraan Lapin luontoon: ruska, kaamos, kelo ja kaarna.

Teknisestikin Ormax Polar on kehitetty pohjoisen ilmanalan vaativiin olosuhteisiin – Suomessa ja nimenomaan suomalaiseen ilmastoon. Ormax Polar onkin toistaiseksi edistyksellisin ja kestävin betonikattotiili. – Olemme hyödyntäneet sen kehityksessä kaikki tähänastiset kokemuksemme betonikattotiilistä ja tietomme kattomateriaalille asetettavista vaatimuksista. Lisäksi olemme ottaneet huomioon kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset ja ilmastomuutoksen mukanaan tuomat äärimmäiset sääolosuhteet, kertoo Monier Oy:n maajohtaja Kim Henriksson. Uudenlainen pinnoite
Betonikattotiilimassan koostumuksen ja valmistekniikan lisäksi Ormax Polarin pitkäikäisyyteen vaikuttaa voimakkaasti sen aivan uudenlainen pinnoite. Sen ansiosta kattotiili säilyttää luonnollisen sävynsä yli 30 % pidempää kuin muut vastaavat betonikattotiilet. Pinnoite mahdollistaa myös tiilen silkinhohtoiset, luonnolliset mattasävyt, jotka sopivat hyvin suomalaiseen makuun ja rakentamiseen.

Ormax Polarin pinnoite on kehitetty heijastamaan tehokkaasti auringon lämpöä. Se auttaa pitämään sisäilman miellyttävänä myös moderneissa, erityisen energiatehokkaissa rakennuksissa. Ominaisuudella on suuri vaikutus varsinkin mustan tiilikaton alla. Ero voi perinteiseen mustaan tiilikattoon verrattuna olla kuumana kesäpäivänä sisätiloissa useampia asteita.

Ormax Polarit valmistetaan Monierin Orimattilan kattotiilitehtaalla, kuten Ormax, ja Ormax Protector - betonikattotiiletkin. Pinnoitekehitystä on hyödynnetty myös Protector-kattotiilen kehittämisessä. Pitkäikäinen Protector+ on uudenlaisen pinnoitteensa ansiosta entistäkin kestävämpi. Uusi, kiiltävä pinnoite antaa tiilelle kauniin, tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta hylkivän pinnan. Se suojaa myös uv-säteilyltä, joten kattotiilen voimakkaat värit pysyvät pitkään haalistumattomana. Protector +:n syvät värit ovat ruukunpunainen, hiilenmusta, syvänpunainen, graniitinharmaa ja pähkinänruskea.

Lisätietoja:
Monier Oy puh. 09 25337200

tai oheisella informaatiopyyntölomakkeella

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän