Pikaopas putkistojen sulanapitoon

Päivämäärä: 10.1.2020

Talven pakkassäällä ulkona olevat tai maan routarajan yläpuolelle asennetut vesi- ja viemäriputket sekä rakennusten räystäät ja syöksyt jäätyvät helposti. Vesihuollon ongelmien lisäksi putkien halkeaminen voi aiheuttaa isoja vahinkoja talon rakenteille. Nämä haitat voidaan helposti välttää asentamalla veden kulkureitille lämpökaapelista ja säätimestä koostuva sulanapitojärjestelmä. Sulanapitokaapelien toimintaa kannattaa aina ohjata joko termostaatilla tai ajastimella.

Räystäskourujen ja syöksyjen sulanapito

Oikeaoppisella asennuksella rännien sulanapito ei ainoastaan estä kourujen ja syöksyjen jäätymisen, vaan voi myös ennaltaehkäistä jääpuikkojen muodostumisen kourun reunoja pitkin ja estää jäätynyttä rännikaivoa aiheuttamasta liukastumisvaaraa kävelytielle. Tähän soveltuu parhaiten RÄNNI 18/36 -kaapeli, jonka ohjaukseen soveltuu esimerkiksi kaksoistermostaatti DTR-E 3102. Isompien järjestelmien yhteydessä voidaan käyttää myös monipuolisia SILE-SPK- ja PST 5000-ohjauskeskuksia tai kokonaisvaltaista IceControl-sulanapitojärjestelmää.

Pakkanen paukkuu – putki ei!

Sulanapito voidaan toteuttaa joko itsesäätyvällä kaapelilla tai vakiovastuskaapelilla. Kaapeli asennetaan putken ja tiivisteen väliin ja kiinnitetään esimerkiksi alumiiniteipillä putken pintaan. Vakiovastuskaapeli lämpenee tasaisesti kauttaaltaan, kun taas itsesäätyvä lämpökaapeli rajoittaa lämpötilansa ympäristön vaihtelujen mukaan. Valikoimamme itsesäätyvistä kaapeleista putkien sulanapitoon ja saattolämmitykseen sopivat esimerkiksi LIME, PSTL ja PST-kaapelit. Vakiovastuskaapeleihimme kuuluvat PST 30, SILE TuffTec ja SILEDUO.

Sulanapitokaapeli voidaan asentaa myös putken sisään

PST 10 on ohut ja notkea itsesäätyvä kaapeli, jonka ulkovaippa on fluoropolymeeriä. Itsesäätyvä LIME-sulanapitokaapeli on asennusvalmis ja toimitetaan kahden metrin pistotulpallisella kiintojohdolla varustettuna. Elintarvikehyväksynnän ansiosta molempia kaapelia voidaan käyttää myös käyttövesiputkistojen sisäpuoliseen asennukseen. Kaapeli asennetaan paikoilleen paineläpivientinipalla.

Pistemies palveluksessasi

Tutustu sulanapidon koko tuotevalikoimaan verkkokaupassamme tai kuvaston avulla. Kuvastosta löydät myös eri kohteisiin perustuvan tietopaketin suunnittelun tueksi. Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten oikeiden tuotteiden valinnassa ja parhaan kokonaisratkaisun suunnittelussa – apu on vain soiton päässä!

Referenssihankkeet Pistesarjat Oy

Väre - Aalto-yliopiston uusi rakennus

Väre - Aalto-yliopiston uusi rakennus

Uudisrakennus | Espoo | 110,00 milj €

Espoon Otaniemen uuden korttelikokonaisuuden ensimmäinen vaihe on valmis: Aal...

Finavian pysäköintilaitos P5

Finavian pysäköintilaitos P5

Laajennus | Vantaa | Ei tiedossa

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on valmistunut Finavian 900 miljoonan euron ke...

Technopolis Aviapolis

Technopolis Aviapolis

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Älykkäiden yrityskeskittymien kehittämiseen ja modernien muuntojoustavien toi...

Työ- ja elinkeinoministeriö restaurointi ja peruskorjaus

Työ- ja elinkeinoministeriö restaurointi ja peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 17,00 milj €

Työ- ja elinkeinoministeriön käytössä oleva yli 200-vuotias kiinteistö on kor...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän