Palveluvarasto tehostaa työmaan toimintaa ja vähentää hävikkiä

Päivämäärä: 20.8.2019

140 vuoden historian omaava Ahlsell tunnetaan rakennusalalla valtavasta 55 000 nimikkeen valikoimasta, nopeista toimitusajoista sekä työntekijöiden piinkovasta ammattitaidosta. Yrityksen 35 myymälässä työskentelee rakennusalan eri osa-alueiden teknisiä myyjiä, jotka auttavat asiakkaita ratkaisemaan ongelmatilanteita.

”Ydinajatus on, että haluamme poistaa asiakkaiden liiketoiminnan esteet ja pullonkaulat”, myyntijohtaja Antti Holopainen kuvailee.

Vaikka Ahlsell tunnetaan tuotteistaan ja osaajistaan, yhä useammalle urakoitsijalle logistiikkapalvelut ovat myös tuttuja. Hyvinkään keskusvarastolta tuotteet toimitetaan Suomessa kohteeseen kuin kohteeseen yhdessä päivässä, Etelä-Suomeen jopa saman päivän aikana.

”Hävikki on työmaiden suuri haaste.”

”Lyhyen aikavälin tavoitteena on laajentaa kokonaisvaltaiseen työmaalogistiikkaan.” Palvelu- eli konttivaraston idea on siinä, että Ahlsell pitää huolen, että työmaalla on aina oikea määrä oikeita materiaaleja käytettävissä. Varastossa voidaan säilöä kaikkea ruuveista kaapeleihin ja valaistukseen. Ennakoimalla vältetään tilanteet, että asentaja on työmaalla, mutta työvälineitä uupuu ja joku joutuu lähtemään niitä hakemaan.

”Säästyy polttoainetta sekä kuskin ja asentajan kallista työaikaa. Myös tuotteen yksikköhinta on edullisempi suurella erällä”, Holopainen pohtii.

Palveluvaraston sisältö suunnitellaan tarkoin etukäteen ja täyttämiseen voidaan joko tehdä aikataulu tai mobiilisovellukseen voidaan asettaa hälytysrajat: kun raja saavutetaan, Ahlsell hoitaa täydennyksen kohteen varastoon. Edistyksellisin vaihtoehdoista on RFID-varastoratkaisu, jolloin käyttäjän ei tarvitse erikseen lukea osia vaan skanneri lukee tuotteet automaattisesti.

”Hävikki on työmaiden suuri haaste”, Holopainen toteaa ja kannustaa työmaajohtajia pyytämään tarjouspyynnöt ja pohtimaan, mitä säästöjä yhteistyö voi tuoda. Palveluvarasto esimerkiksi nopeuttaa, tuo tehokkuutta ja kontrolloi todellista kulutusta: ”Ei käy niin, että on hankittu 1000 tuotetta, joista 300 on käytetty ja 700 kadoksissa.”

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän