Palokatko- ja ilmatiiveysratkaisut CLT-rakentamiseen Soudalilta

Päivämäärä: 19.4.2021

Laaja valikoima palokatkotuotteita

 

Soudalin valikoimassa löytyy palokatkotuotteet ja -materiaalit erityyppisiin läpivienteihin. CLT-rakentamiseen soveltuu Fire Range -tuotesarja, johon kuuluvat monipuoliset ETA-arvioidut palokatkoratkaisut. Tekninen päällikkö Matias Vesterinen Soudalilta kertoo, että tuotteiden ympärille on koottu palvelukokonaisuus, joka on suunnattu urakoitsijoille, suunnittelijoille ja jälleenmyyjille. Tähän kuuluu muun muassa palokatkoasentajien ja suunnittelijoiden koulutus, dokumentointipalvelut sekä kattava suunnittelukirjasto.

Palokatkolla tiivistetään läpivienti vastaamaan ympäröivän rakenteen palo-osastointia, kun näiden läpi joudutaan viemään talotekniikkaa: putkia, kanavia ja sähköjohtoja. Palokatkoihin luetaan myös rakenteiden tai sen osien saumaukset, esimerkiksi ovikarmien ja rakenteiden liitosten tiivistämiset.

Soudatight-tuotteilla tiiveys rakennuksen ulko- ja sisäpuolella

 

Soudal-tuotteilla saadaan ilmatiiveys niin ikkuna- ja oviliitoksiin, rakenneliitoksiin kuin läpivienteihinkin. CLT-rakentamiseen soveltuva Soudatight-tiivistysjärjestelmä huomioi ulkovaipan vaatimukset kolmella tasolla: sääsuojaus ulkona, lämmön- ja ääneneristävyys rakenteen keskellä sekä ilma- ja höyrytiiveys sauman sisäpuolella.

Rakennuksen ilmatiiviyteen kannattaa panostaa uudisrakennus- ja korjaushankkeissa, koska siten voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä rakennuksen käyttöiän aikana.

– Rakennuksen ilmatiiviys on tärkeässä roolissa, kun puhutaan rakennetun ympäristön energiatehokkuudesta. Tiiviys vaikuttaa myös ilmanvaihtojärjestelmien toimivuuteen ja tehokkuuteen. Ilmatiiveydellä voidaan ehkäistä vedon tunnetta, mikä lisää asumisviihtyvyyttä, Vesterinen sanoo.

– Uudisrakennus- ja korjauskohteissa tulisi huomioida ilmastonmuutoksen tuomat rasitteet kuten viistosateen vaikutus rakennusvaipan liitosten sääsuojauksissa.

Kangasniemellä toimiva Soudal Oy on osa kansainvälistä Soudal Groupia, joka on Euroopan johtavia tiivistysmassojen, liimojen ja PU-vaahtojen valmistaja.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje