Oppilaitosten betonilattiat – näyttävät, pitkäikäiset, turvalliset

Päivämäärä: 15.3.2023

Oppilaitosten betonilattiat – näyttävät, pitkäikäiset, turvalliset

Oppilaitoksissa lattian kulutus on erittäin suurta. Saksalaisissa ohjeissa jo yli 100 henkilön päivittäinen liikkuminen lattiapinnoilla vastaa keskiraskaan teollisuuden kulutusta ja 1000 henkilöä raskasta teollisuutta. Toki teollisuuslaitoksien lattiakulutuksessa on eroja mutta joka tapauksessa lattian kuluminen on huomioitava myös runsaassa jalankulkuliikenteessä.

Betonilattia on kestävä ratkaisu ja turvallinen myös sisäilman kannalta. Lattiasta saadaan myös arkkitehtonisesti näyttävä käyttäen oikeita tuotteita ja menetelmiä.

Arkkitehtoninen ulkonäkö

Betonilattian ulkonäköön voidaan vaikuttaa monella eri tavalla. Käytetään värillistä betonia, jaetaan lattia saumojen avulla erilaisiin alueisiin, hiotaan lattiapintaa saaden erikokoisia kiviaineksia näkyviin, kiillottamalla lattiaa eri kiiltoasteisiin, käyttämällä värillisiä suoja-aineita, käyttämällä erilaisia runkoaineksia – mahdollisuuksia on lähes rajattomasti ja PiiMatilta löytyy niihin ratkaisuja.

Kestävä kehitys

CO2-päästö on useiden materiaalien osalta päivän teema. Myös PiiMat on mukana teemassa. TRU-pinnoitteen raaka-aineena käytettävän sementin valmistuksen päästöt ovat merkittävästi pienemmät kuin perinteisten sementtipohjaisten tuotteiden sementillä. Lisäksi TRU-tuotteilla pinnoitetut lattiat voidaan ottaa nopeammin käyttöön, mikä tuo säästöjä myös rakennusaikaisessa energiankäytössä. Alhaisempien hiilidioksidipäästöjen ”green”-tuotteita on tulossa valikoimaamme lisää tämän vuoden aikana.

Kestävän kehityksen kannalta tärkeää on myös tuotteiden pitkäaikaiskestävyys kulutuksen alla. Luja, kulutuskestävä betonilattia vaatii merkittävästi vähemmän huoltoa tai uudistamista kuin kevyemmän lattiapinnoitukset.

Sisäilma

Betonilattiasta ei käytännössä tule mitään päästöjä sisäilmaan. Suosittelemme kuitenkin kaikkien sementtipohjaisten betonilattioiden tiivistys- ja suojauskäsittelyä. Tämä pienentää pölyämisriskiä, vähentää merkittävästi lian ja nesteiden tunkeutumista betonilattiaan sekä helpottaa siivousta. Obtego-tuotesarjan tuotteilla on M1-hyväksyntä eli ne ovat sisäilman kannalta turvallisia betonilattian tiivistämiseen ja suojaamiseen.

Tyypillisiä käyttökohteita oppilaitoksissa

  • aulat, käytävät ym. jatkuvasti käytössä olevat tilat
  • teknisten tai kemiallisten aineiden tai muun kovemman rasituksen luokkatilat
  • ruokala- ja kahvilatilat
  • varastot ja huoltotilat sekä muut tekniset tilat

Referenssihankkeet PiiMat Oy

Iso Omenan ramppien korjaus Espoossa

Iso Omenan ramppien korjaus Espoossa

Ulkp. korjaus | Espoo | Ei tiedossa

Ulkp. korjauskohde rakennustyyppiluokassa liike/palvelukeskukset, paikkakunna...

Brondankulma

Brondankulma

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun kulmaan vuonna 1975 valmistunut liike- j...

Puotilan ala-aste, Helsinki

Puotilan ala-aste, Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | 24 milj. €

Uusi Puotilan ala-aste on elinkaarimallilla toteutettu koulu, joka valmistui ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje