Mukautuva valaistus palvelee ihmistä ja luontoa

Päivämäärä: 19.6.2024

Lumous lighting on jo vuosien ajan tarjonnut valaisimia jotka mahdollistavat valotehon lisäksi myös valon värin säätämisen olosuhteisiin sopivaksi. Natura-mallisto sai alkunsa Lumouksen projekteista Hollannissa, missä luonnonsuojelulait ovat jo pitkään ohjanneet katuvalaistuksen mukauttamiseen ympäröivän luonnon kanssa.
 
Natura-malliston valaisimet varustetaan aina 2 - 4 erivärisellä lediketjulla sekä ohjauksella joka mahdollistaa eri väristen ledien hallinnan toisistaan riippumatta. Yleisimmät käytetyt värit valkoisen lisäksi ovat oranssi ja punainen. Käyttämällä näitä ledejä yhdessä yksittäisen valaisimen tuottamasta valosta voidaan saada eläimille yöaikaan optimaalinen kullanruskea (1800K), rauhoittava keltainen (2500K), sekä katuvalaistuksen standardivärit lämpimästä kylmään valkoiseen (3000K - 4000K), ja tietenkin myös kaikkea siltä väliltä.
 
Moniväriohjauksen mahdollistava Natura on laajassa käytössä mm. Maastrichtin kaupungilla, sekä Hollannin viranomaisilla jotka vastaavat paikallisesta infrastruktuurista ja vesihuollosta. VP1011i Natura on palvellut useissa kohteissa jo yli 5 vuoden ajan. Tuotteelle on asiakkaiden pyynnöstä viime vuonna lanseerattu “isoveli”, VP1012i Natura, joka pystyy käytännössä kaikkeen samaan tarjoten kuitenkin vielä entistä suurempaa valotehoa joka riittää jopa moottoriteiden valaisemiseen.
 
Natura-malliston valaisimia on saatavilla useissa eri teholuokissa ja useilla eri väreillä sekä valonjaoilla, ja niihin kuuluu aina vakiona monipuolinen Zhaga-ohjausvalmius. Hyötyvalon määrä riippuu valaisintyypistä ja optioista, mutta alkaa 4.500lm tasosta päättyen pitkästi yli 20.000 lumeniin yläpäässä.
 
Ole yhteydessä ja kerro spesifisistä valaistustarpeistasi. Autamme mielellämme valitsemaan juuri oikean kokonaisuuden teidän tarpeisiinne!

LUMOUS LIGHTING OY
www.lumous.fi
[email protected]

Referenssihankkeet Lumous lighting Oy

Maastricht Lepakkoystävällinen kaupunki
Varsinais-Suomi – Siltojen alusvalaistus

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje