Mosaiikkibetoni on tyylikäs, kestävä ja pitkäikäinen

Päivämäärä: 16.10.2023

Kulutusta kestävä ja helppohoitoinen mosaiikkibetoni on tyylikäs lattiapintamateriaali, jonka pitkä elinkaari tukee kestävää rakentamista. Mosaiikkibetoni sopii sekä uudisrakennuksiin että peruskorjauskohteisiin.

Mosaiikkibetonitöihin erikoistuneen Mocoma Oy:n yrittäjä Jari Timoskainen toteaa mosaiikkibetonin olevan perinteinen lattiapintamateriaali.

– Mosaiikkibetonia käytetään muun muassa porraskäytävissä ja -askelmissa sekä aulatiloissa. Materiaalin pitkäikäisyydestä kertoo, että arvotalojen porrashuoneiden mosaiikkibetonilattiat ovat kestäneet yli sata vuotta.

Mosaiikkibetoni Tampereella
Mocoma Oy kunnostaa mosaiikkibetonilattiat ja -portaat uudenveroisiksi. Kuvassa on saneerauskohde Tampereelta.

Jari Timoskaisen mukaan mosaiikkibetoni sopii monentyyppisiin kohteisiin kauppakeskuksista asuintaloihin. Mocoman asiakkaita ovat sekä rakennusliikkeet että taloyhtiöt.

Helppohoitoinen ja kulutusta kestävä mosaiikkibetoni valmistetaan kotimaassa sementistä ja valikoiduista kivimateriaaleista.

Mosaiikkibetoni on tyylikäs lattiamateriaali, jonka laaja värivalikoima antaa tilaa suunnittelijan luovuudelle.

– Mosaiikkibetoni ei ole harmaata massaa, vaan päinvastoin. Kiviaines voidaan valita minkä värisenä tahansa, samoin runkoaines voidaan värjätä - vain mielikuvitus on rajana.

Mosaiikkibetoni valetaan samanvärisenä koko lattiapinnalle tai siitä voi muodostaa kuvioita. Esimerkkinä Timoskainen mainitsee vanhojen arvokiinteistöjen auloissa olevat kompassikuviot.

Mosaiikkibetoni on hengittävä materiaali, eikä sitä tarvitse primeroida. Mosaiikkibetonin yhtenä etuna on mahdollisuus pinnoittaa se laatoilla kokonaan tai osittain, jos esimerkiksi tilan käyttötarkoitus muuttuu.

Mosaiikkibetoni entisöidään uudenveroiseksi hionnalla. Kulutuksesta riippuen hiontaväli on Jari Timoskaisen mukaan noin 40 vuotta, kuten porrashuoneissa ja muissa vastaavan kulutuksen kohteissa.

Mosaiikkibetoni Katajanokalla
Mocoma entisöi Helsingin Katajannokalla sijaitsevan arvotalon ala-aulan lattian. Yritys valmisti kaikki laatat itse käsityönä. Ne hiottiin vasta niiden ollessa paikallaan, joten pinnasta saatiin täysin tasainen ja saumaton. 

Perinteisen paikallavalun lisäksi Mocoma Oy valmistaa mittatyönä mosaiikkibetonilaatat, portaat ja ikkunalaudat. Yritys hoitaa kaiken mikä liittyy mosaiikkibetoniin: asennuksesta entisöintiin ja huollosta hiontaan.

Valtakunnallisesti toimiva Mocoma Oy on perustettu viisi vuotta sitten ja sen päätoimipaikka sijaitsee Järvenpäässä. Yrittäjä Jari Timoskaisella on kokemusta mosaiikkibetonitöistä 15 vuoden ajalta.

Referenssihankkeet Mocoma Oy

Toimistotalon muutos asuintaloksi

Toimistotalon muutos asuintaloksi

Ulkp. korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Korkeavuorenkatu 21:ssa sijaitsevan, yhden Suomen historiallisimman arvokiint...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje