Miksi maalämpö kannattaa?

Päivämäärä: 9.4.2019

Uusien omakotitalojen rakentajista yli puolet valitsee kotinsa lämmitysenergiamuodoksi maalämmön. Miksi?

Maalämpöratkaisuja on kaikenkokoisiin rakennuksiin, niin uusiin kuin vanhoihin. Omakotitalojen lisäksi maalämmöllä lämpenee mm. kerrostaloja, kirkkoja ja teollisuushalleja.

Maalämmön tärkein energianlähde on keruupiirin, esim. energiakaivon talteen ottama energia. Keruupiiristä saatavan uusiutuvan ”ilmaisenergian” myötä saadaan säästöä energiakustannuksiin jopa 75%.

Lisää säästöä saadaan kierroslukuohjatulla, eli invertteriohjatulla maalämpöpumpulla, joka käy tehon tarpeen mukaan - lämpöpumpun teho kasvaa, kun tarvitaan enemmän lämpöä ja lämmintä vettä. Näin lämpöpumppu toimii koko ajan optimaalisella hyötysuhteella, on energiatehokas ja laitteen käyttöikä pitenee.

Asumismukavuuden ja säästöjen lisäksi maalämpö mahdollistaa tilojen edullisen viilennyksen, aurinkosähkön hyödyntämisen, lämmityksen pörssisähköohjauksen ja lämmitysjärjestelmän etävalvonnan missä ja milloin vain. Kaikki nämä yhdellä ohjauksella.

Tulevaisuudessa lämmitystä voidaan ohjata entistä tarkemmin esim. säätietoja, energian hintoihin liittyviä ennusteita, kalenteritietoja tai eri anturien tuottamaa dataa hyödyntämällä. Näin voidaan vaikkapa varmistaa käyttöveden riittävyys, kun kalenteri kertoo saunavieraiden saapuvan. NIBE lämpöpumpuissa on ollut IoT -toiminnallisuuksia jo vuodesta 2014 lähtien.

Koska maalämpöpumppuja on paljon ja ne ovat keskenään erilaisia, koskee yllä olevasta tekstistä osa yleisesti maalämpöpumppuja, osa vain NIBE maalämpöpumppuja.

 

Referenssihankkeet NIBE Energy Systems Oy

Hakalankatu 6

Hakalankatu 6

Salo

Asunto Oy Hakalankatu 6 sijaitsee Salon kaupungissa. Kiinteistö muodostuu kol...

As Oy Kuusamakuja

As Oy Kuusamakuja

Tampere

As Oy Kuusamakuja on Tampereen Peltolammilla sijaitseva kahden kerrostalon ta...

Auto-Din Oy

Auto-Din Oy

Karjaa

Moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien tukku-ja vähittäiskauppaan sekä huolto...

As Oy Nuoli

As Oy Nuoli

Tampere

As Oy Nuoli on Tampereen Nuolialassa sijaitseva 14 asunnon pienkerrostalo. Yh...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän