Maksatko sinä naapurin vedenkäytöstä?

Päivämäärä: 8.12.2020

Voimaan tulleen energiatehokkuusdirektiivin myötä huoneistokohtaisten vesimittarien tulee olla etäluettavia. Etäluettavien vesimittareiden avulla vedenkulutus pysyy maltillisena ja taloyhtiö säästää selvää rahaa

Lokakuussa voimaan tullut energiatehokkuusdirektiivi edellyttää, että 25.10.2020 jälkeen on huoneistokohtaisten vesimittarien oltava etäluettavia. Direktiivi velvoittaa taloyhtiöt laskuttamaan vesilaskut todellisen kulutuksen mukaan, jos käytössä on huoneistokohtaiset vesimittarit. Vesimaksusta perittävä summa voidaan periä kerran kuussa, mutta sen on tapahduttava vähintään kerran vuodessa. Laskutusväli jää taloyhtiön päätettäväksi.

Jo asennetut vesimittarit tulee vaihtaa etäluettaviksi vuoteen 2027 mennessä. Tästä on mahdollista poiketa, mikäli taloyhtiö pystyy osoittamaan, että ei ole kustannustehokasta asentaa etäluettavia vesimittareita.

Etäluettavilla vesimittareilla ja vedenmittausjärjestelmillä päästään helposti käsiksi piilovuotoihin sekä vuotaviin vesikalusteisiin, joista saattaa vuodessa syntyä asukkaalle satojen eurojen ylimääräiset kulut. Etäluettavat vesimittarit ja vuotoanturit hälyttävät mahdollisista vuodoista, jolloin vuotoihin pystytään reagoimaan nopeasti ja näin minimoimaan vahingot.

Vesimittari on oikeudenmukainen. Todelliseen kulutukseen perustuva laskutus on oikeudenmukaista eikä taloyhtiön asukkaat joudu maksamaan naapurien pitkistä suihkuista, vaan ainoastaan oman kulutuksensa mukaan. Vanhalla asukaskohtaisella kiinteällä vesimaksulla katetaan yleensä vain pieni osa todellisista vedenkäytön kustannuksista. Loppuosan maksavat kaikki osakkaat yhdessä hoitovastikkeen muodossa.

Aidosti etäluettavasta HYDROLINK-vedenmittausjärjestelmästä on asukkaalla mahdollista seurata omaa kulutustaan joko mobiiliapplikaatiosta, huoneistossa sijaitsevasta näytöstä tai vesimittarin näyttötaulusta. HYDROLINK Online-palvelusta isännöitsijän on helppoa muodostaa vesilaskuja ja tarkastella huoneistojen vedenkulutuksia ja mahdollisia hälytyksiä. Palvelu tukee kaikkia yleisimpiä laskutusohjelmistoja mm. Visma Tampuuri, Visma L7, Visma Fivaldi, Domus, Unes, Kupari ja monet muut laskutusohjelmistot.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän