Maalämpö houkuttaa suuriakin kiinteistöjä

Päivämäärä: 11.2.2019

Monet taloyhtiöt pohtivat mitä tehdä yhä kohoavien lämmityskustannusten kanssa. Yhä useampi taloyhtiö on jo siirtynyt tai on siirtymässä maalämmön hyödyntäjiksi. Miksi?

Lämmityskulut.Maalämmön avulla taloyhtiö säästää merkittävästi lämmityskuluissa. Myös käyttöveden lämmityksen saa maalämmöllä edullisesti.

Maalämpö korvaa kaukolämpöä. Yhä useampi siirtyy maalämpöön siksi, että kaukolämmön hinta on noussut muita energiamuotoja nopeammin. Kaukolämpöverkkoa ei kannata myöskään aina laajentaa edes kaupunkialueilla.

Itsensä maksava investointi.Oikein mitoitetun maalämpöjärjestelmän alhaiset käyttökulut kattavat järjestelmän hankinta- ja korkokulut ilman, että yhtiövastikkeita tarvitsisi korottaa. Hankinnan kallein osuus on energiakaivot, jotka oikein mitoitettuna palvelevat koko kiinteistön elinkaaren ajan. Maalämpö vaikuttaa positiivisesti myös kiinteistön arvoon.

Merkittävä ympäristöteko.Uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämpöpumput ovat tulevaisuuden ratkaisu vähentäessään sähkön kulutuksesta syntyviä hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä.

Miten taloyhtiö pääsee projektissa alkuun? Kannattaa aloittaa lähettämällä tiedot nykyisestä energiankulutuksesta ja -hinnoista sekä kiinteistön yleiset tiedot osoitteeseen projekti@nibe.fi.

URL: www.nibe.fi

 


Referenssihankkeet NIBE Energy Systems Oy

Hakalankatu 6

Hakalankatu 6

Salo

Asunto Oy Hakalankatu 6 sijaitsee Salon kaupungissa. Kiinteistö muodostuu kol...

As Oy Kuusamakuja

As Oy Kuusamakuja

Tampere

As Oy Kuusamakuja on Tampereen Peltolammilla sijaitseva kahden kerrostalon ta...

Auto-Din Oy

Auto-Din Oy

Karjaa

Moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien tukku-ja vähittäiskauppaan sekä huolto...

As Oy Nuoli

As Oy Nuoli

Tampere

As Oy Nuoli on Tampereen Nuolialassa sijaitseva 14 asunnon pienkerrostalo. Yh...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän