Luxo L-1 täyttää tänä vuonna 80 vuotta

Päivämäärä: 2.2.2017

Luxon klassinen L-1-pöytävalaisin juhlii 80-vuotista taivaltaan. Valaisimen on suunnitellut norjalainen teollisuusmies Jac Jacobsen vuonna 1937. Vain harva teollinen tuote elää ja voi hyvin vielä näin monen vuosikymmenen jälkeenkin.

L-1:n suunnitteli Luxon perustaja, norjalainen teollisuusjohtaja Jac Jacobsen. Hän oli saanut Englannista kaksi nostokurkea muistuttavaa, jousilla tasapainotettua valaisinta osana ompelukonelähetystä Englannista. Koska tekniikka kiinnosti häntä, hän kiinnostui näistä erikoisennäköisistä valaisimista, niiden toiminnallisuudesta ja ajattomasta muotoilusta.

Vaikka tekninen keksintö oli nerokas, Jac Jacobsen ymmärsi pian, että rakenne sinänsä oli primitiivinen. Hän onnistui parantelemaan sitä. Valaisimen tuotanto alkoi vuonna 1937 nimellä Luxo, joka tarkoittaa latinaksi "annan valoa".

Suunnitteluikoni ja tuotannon tehostaja

L-1 tuli pian tunnetuksi todellisena tuotannon tehostajana kouluissa, toimistoissa, teollisuuslaitoksissa ja terveydenhuoltolaitoksissa ja suunnitteluikonina arkkitehtien ja suunnittelijoiden keskuudessa ympäri maailmaa. L-1 on klassikkovalaisin varren ainutlaatuisen ja edistyneen teknologian sekä ajattoman muotonsa ansiosta. Valaisimella on yhä paljon kysyntää. Tähän mennessä sitä on myyty yli 25 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Juhlavuoden kunniaksi

Tänä päivänä Luxo-brändin omistaa Glamox Group. Juhlavuoden kunniaksi Glamox on julkaissut videon, jossa käydään läpi L-1-valaisimen historia. Video on katsottavissa Glamox Luxon verkkosivuilla juhlavuodelle omistetulla sivulla: http://glamox.com/fi/luxo-l-1-80-vuotta

Glamox Luxo Lighting

Glamox Luxo Lighting on yksi Euroopan johtavia valaisinvalmistajia. Toimitamme korkealaatuisia valaistusratkaisuja julkisiin tiloihin, kuten oppilaitoksiin, toimisto- ja teollisuusrakennuksiin, terveydenhuollon tarpeisiin, liikerakennuksiin sekä hotelleihin ja ravintoloihin. Tuotteemme ovat kehitetty ja testattu omien tutkimus-, tuotekehitys- ja testausmenetelmiemme avulla. Ne valmistetaan ja sertifioidaan voimassaolevien laatu- ja ympäristöstandardien mukaisesti. Niiden valmistuksessa on käytetty viimeisintä teknologiaa, vankkaa ammattitaitoa sekä vuosikymmenten kokemusta.

Lisätietoja
Tuotepäällikkö Silja Palmu
0400 477605
[email protected]

Referenssihankkeet Glamox Oy

Helsingin Musiikkitalo

Helsingin Musiikkitalo

Uudisrakennus | Helsinki | 160,00 milj €

Idea Sibelius-Akatemian, Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorke...

Uusi terveyskeskus Äänekoskelle

Uusi terveyskeskus Äänekoskelle

Uudisrakennus | Äänekoski | 27,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa terveyskeskukset, joka koostuu rake...

Ounasrinteen monitoimitalo

Ounasrinteen monitoimitalo

Uudisrakennus | Rovaniemi | 15,30 milj €

Monitoimitalo rakennettiin varsin kiireisellä aikataululla, puolessatoista vu...

Jorvin sairaalan päivystyslisärakennus

Jorvin sairaalan päivystyslisärakennus

Laajennus | Espoo | 49,00 milj €

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa sairaalat, paikkakunnalla Espoo. 5 kerr...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän