Lumir Hygiene -akustiikkapinnoite tuhoaa bakteerit

Päivämäärä: 14.11.2018

Lumir Hygiene on sairaalakohteisiin ja muihin korkeaa hygieniaa vaativiin tiloihin kehitetty akustiikkapinnoite. Kotimaisen innovaation tuloksena syntynyt Lumir Hygiene -akustiikkapinnoite on ekologinen tuote, jonka valmistamiseen käytetään biopohjaisia raaka-aineita.

Lumir Hygiene -pinnoitteen kehitystyöstä vastannut tuotekehitysjohtaja Tuomas Hänninen Lumir Oy:stä kertoo testien osoittavan, että bakteerit tuhoutuvat nopeasti Hygiene-pinnalla.

– Lumir Hygiene -pinta on testattu Escherichia coli ja Staphylococcus aureus (MRSA) -bakteereilla Aalto-yliopistossa väitöskirjatutkimuksen yhteydessä (Vainio-Kaila et al. (2017) Bio Resources 12 (4), 7601-7614). Testissä ei eläviä bakteereja ollut havaittavissa kahden tunnin altistuksen jälkeen. Puupohjaisen pinnoitteen antibakteeriset ominaisuudet yllättivät jopa tutkijat, Hänninen toteaa.

Lumir Hygiene -pinta voidaan toteuttaa kaikilla Lumir Board -järjestelmän pintarakenteilla ja väreillä. Hygiene-käsittely ei vaikuta näiden akustisiin ominaisuuksiin.

Tuotekehitysjohtaja Tuomas Hännisen mukaan Lumir Hygiene -pinnoitteen kerros on kahdeksan millimetriä. Pinnoitteella saadaan tasainen pinta esimerkiksi alakattoihin ja seiniin ilman saumoja. Lumir Hygiene -pinnoite säästää monta työvaihetta, koska saumauksia, tasoituksia tai kittauksia ei tarvita.

Lumir Hygiene -pinta on luja ja se kestää hyvin käytössä. Siten pinnoitetta voidaan käyttää myös kohteissa, jotka ovat alttiina kolhuille.

Ekologinen Lumir Hygiene -akustiikkapinnoite on turvallinen tuote sekä rakentajille että tilojen käyttäjille. Lumir Hygiene sopii sekä uudis- että korjausrakentamiseen.

Referenssihankkeet Lumir Oy

Eduskunnan päärakennus

Eduskunnan päärakennus

Korjaus | Helsinki | 125,00 milj €

Eduskuntatalo Helsingin Arkadianmäellä vihittiin käyttöön maaliskuussa 1931, ...

Kansalliskirjaston peruskorjaus

Kansalliskirjaston peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | Yli 16,00 milj.e

Vuoteen 2006 saakka Helsingin yliopiston kirjastona tunnettu Kansalliskirjast...

ULTIMES Business Garden

ULTIMES Business Garden

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Helsi...

Kauppakeskus Myllyn laajennus

Kauppakeskus Myllyn laajennus

Laajennus | Raisio | 50,00 milj €

Raisiolainen kauppakeskus Mylly on kasvanut yli kolmasosalla. Tilojen sisäilm...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje