Lumir Hygiene -akustiikkapinnoite tuhoaa bakteerit

Päivämäärä: 14.11.2018

Lumir Hygiene on sairaalakohteisiin ja muihin korkeaa hygieniaa vaativiin tiloihin kehitetty akustiikkapinnoite. Kotimaisen innovaation tuloksena syntynyt Lumir Hygiene -akustiikkapinnoite on ekologinen tuote, jonka valmistamiseen käytetään biopohjaisia raaka-aineita.

Lumir Hygiene -pinnoitteen kehitystyöstä vastannut tuotekehitysjohtaja Tuomas Hänninen Lumir Oy:stä kertoo testien osoittavan, että bakteerit tuhoutuvat nopeasti Hygiene-pinnalla.

– Lumir Hygiene -pinta on testattu Escherichia coli ja Staphylococcus aureus (MRSA) -bakteereilla Aalto-yliopistossa väitöskirjatutkimuksen yhteydessä (Vainio-Kaila et al. (2017) Bio Resources 12 (4), 7601-7614). Testissä ei eläviä bakteereja ollut havaittavissa kahden tunnin altistuksen jälkeen. Puupohjaisen pinnoitteen antibakteeriset ominaisuudet yllättivät jopa tutkijat, Hänninen toteaa.

Lumir Hygiene -pinta voidaan toteuttaa kaikilla Lumir Board -järjestelmän pintarakenteilla ja väreillä. Hygiene-käsittely ei vaikuta näiden akustisiin ominaisuuksiin.

Tuotekehitysjohtaja Tuomas Hännisen mukaan Lumir Hygiene -pinnoitteen kerros on kahdeksan millimetriä. Pinnoitteella saadaan tasainen pinta esimerkiksi alakattoihin ja seiniin ilman saumoja. Lumir Hygiene -pinnoite säästää monta työvaihetta, koska saumauksia, tasoituksia tai kittauksia ei tarvita.

Lumir Hygiene -pinta on luja ja se kestää hyvin käytössä. Siten pinnoitetta voidaan käyttää myös kohteissa, jotka ovat alttiina kolhuille.

Ekologinen Lumir Hygiene -akustiikkapinnoite on turvallinen tuote sekä rakentajille että tilojen käyttäjille. Lumir Hygiene sopii sekä uudis- että korjausrakentamiseen.

Referenssihankkeet Lumir Oy

ULTIMES Business Garden

ULTIMES Business Garden

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Helsi...

Kauppakeskus Myllyn laajennus

Kauppakeskus Myllyn laajennus

Laajennus | Raisio | 50,00 milj €

Raisiolainen kauppakeskus Mylly on kasvanut yli kolmasosalla. Tilojen sisäilm...

Kansalliskirjaston peruskorjaus

Kansalliskirjaston peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | Yli 16,00 milj.e

Vuoteen 2006 saakka Helsingin yliopiston kirjastona tunnettu Kansalliskirjast...

Kauppakeskus Iso-Kristiina

Kauppakeskus Iso-Kristiina

Laajennus | Lappeenranta | Reilu 100 milj.e

Kauppaan, teatteriin, nukkumaan: Lappeenrannan kauppakeskus IsoKristiina on S...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän