Loivan katon muotoa mukailevat ISOVER-eristeet

Päivämäärä: 7.2.2024

Loivat katot vaativat oikeanlaisia eristeitä – ISOVERin vähähiiliset loivien kattojen eristysratkaisut mukailevat katon muotoa ja ovat helposti asennettavissa. Lisäksi ne ovat paloturvallisia, kosteusteknisesti toimivia ja niillä on erinomainen kuormituskestävyys.

ISOVERin loivien kattojen eristeet tuovat ratkaisun loivien kattojen pinta-, väli-, pohjakerroksen eristämiseen. Tuotteet sopivat kohteisiin, jossa tarvitaan hyvää lämmöneristystä sekä suurta kuormituskestävyyttä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi suuret logistiikkakeskukset, hallit ja kauppakeskukset.

ISOVER-eristelevyt ovat olleet käytössä pitkään, joten ne ovat luotettava ja toimintavarma eristeratkaisu loiville katoille. Lämpötila- ja kosteusvaihtelut eivät vaikuta tuotteen mittoihin – tuotteet läpäisevät hyvin vesihöyryä, kuivuvat nopeasti ja pysyvät tiiviinä. Lasivillasta valmistetut ISOVER-eristeet taipuvat katon ja sen läpivientien mukaan toisin kuin esimerkiksi muovieristeet.

Vähähiilisesti fossiilivapaasta kierrätyslasista

Kotimaiset OL-LAM ja OL-TOP -eristeet valmistetaan fossiilivapaasta kierrätyslasista ISOVERin tehtailla Forssassa ja Hyvinkäällä. ISOVER-lasivillaeristeiden pienen hiilijalanjäljen takana on lasivillan pienemmällä massalla/materiaalimäärällä saavutettava lämmöneristystaso sekä kierrätyslasin käyttö. Kierrätysmateriaalin käytön lisäksi hiilijalanjälkeä pienentävät uusiutuvan energian ja biokaasun käyttö tuotannossa.

ISOVERin loivien kattojen eristeiden etuja ovat:

  • Kuormituskestävyys: Eristeratkaisun kuormituskestävyys on pystysuuntaisen kuiturakenteen vuoksi erinomainen.
  • Paloturvallisuus: Eristelevyt kuuluvat europaloluokkaan A2-s1, d0. Ne eivät tarvitse erillisiä palonsuojakerroksia tai palokatkoja.
  • Kosteustekninen toimivuus: Tuotteet läpäisevät hyvin vesihöyryä ja kuivuvat nopeasti. Pintalevyn pontit varmistavat tiiviyden ja tuuletusuritus huolehtii rakennusaikaisen kosteuden poistumisesta ja toimii paineen tasaajana.
  • Asennettavuss: ISOVERin loivien kattojen eristeitä on kevyt käsitellä, helppo leikata ja ne myötäilevät alustan epätasaisuuksia. Liimausbitumi ei vaurioita eristeitä, sillä niiden käyttölämpötila on 200°C. Eristeet ja vesikatemateriaali kiinnitetään mekaanisin kiinnikkein.

Referenssihankkeet Saint-Gobain Finland Oy - Isover

PuuMera Kivistö

PuuMera Kivistö

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Vantaan asuntomessuille Euroopan suurin puukerrostaloSuomalainen puurakentami...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän