Korkeatasoiset sisustuslevyt Helatukulta moneen eri käyttökohteeseen

Päivämäärä: 21.6.2022

Sisustuslevyllä on lukemattomia käyttökohteita, ja sitä on mahdollista käyttää hyvin monipuolisesti ja luovasti. Helatukulla on tarjolla laaja valikoima eri materiaaleista valmistettuja sisustuslevyjä.

Sisustuslevy sopii käyttökohteeseen, jossa tarvitaan kestävää ja helposti puhtaana pidettävää pintaa. Sisustuslevy, jota kutsutaan myös välitilanlevyksi, korvaa yhä useammin laatat keittiön välitilassa.

– Sisustuslevyllä on paljon hyviä ominaisuuksia, jotka kasvattavat sen suosiota. Suunnittelijoille sisustuslevy tarjoaa monia vaihtoehtoja. Lisäksi se on helppo ja nopea asentaa, mikä korostuu etenkin isoilla työmailla.  Helatukun Taru Lehdontie kertoo.

Saneerauskohteessa välitilalevy voidaan asentaa esimerkiksi laatoituksen päälle. Tämä on tärkeää, jos vanhoissa materiaaleissa on mahdollisesti asbestia ja niiden purkamiselta halutaan välttyä.

Käyttöä ajatellen sisustuslevyn puhtaana pito on vaivatonta ja se pysyy siistinä. Puhdistaminen käy kätevästi, koska levyssä ei ole kaakelipinnan tapaan saumoja, jotka keräisivät vaikeasti irrotettavaa rasvaa ja pölyä.

Sisustuslevyllä on keittiön välitilan lisäksi monia muita käyttökohteita, joissa vain mielikuvitus on rajana.

– Sisustuslevy soveltuu erinomaisesti esimerkiksi suur- ja ravintolakeittiöiden eri pinnoille sekä julkisissa tiloissa muun muassa hissin seinäpinnaksi tai palvelutiskin etulevyksi. Sisustuslevy toimii hyvin myös tehosteseinänä ja kalusteissa.

 

Komposiittia ja laminaattia

Helatukun monipuoliseen sisustuslevyvalikoimaan kuuluvat Alucon tuotteet ovat Taru Lehdontien mukaan olleet pitkään asiakkaiden suosiossa.

– Aluco Original on vahva komposiittilevy, jonka pintavaihtoehtoja on metallisen kiiltävästä harjattuun tai matta satiiniin. Levyä on helppo työstää ja sitä käytetäänkin paljon esimerkiksi kerrostalokohteissa, joissa tehdään monta keittiötä ja asennuksen tulee sujua joutuisasti.

– Levyn värivaihtoehdot sopivat hyvin skandinaaviseen, ajattomaan sisustukseen. Kysyttyjä värejä ovat tänä päivänä vaaleat murretut sävyt, kuten shampanjahopea, helmiäisvalkoinen ja harjatut metallit. Uutuutta edustavat greige, shampanjapronssi, marmori ja antrasiittikide. Osa levyistä on kaksipuoleisena eri väreillä, joten niistä voi valita mieleisenä, kumpaa puolta käyttää.

Komposiittilevyä on saatavana 500x3650x4 ja 1220x3650x4 mm:n kokoisena.

– Levy on siten melko isokokoinen ja sen pituus perustuu tutkimukseen, jonka mukaan suomalaisen keittiön välitila saadaan useimmiten valmiiksi yhdellä 3650 mm:n levyllä.

Aluco-levyjen jatko-, pääty- ja kulmalistoissa on tarjolla useita värivaihtoehtoja, kuten alumiini, valkoinen, musta ja kromi.

Tehtaalta toimitettaessa Aluco-levyjen molemmilla puolilla on suojakalvo, joka irrotetaan ennen asennusta. Suojakalvo varmistaa, että levyn pinta ei naarmuunnu sitä työstäessä ja siirreltäessä. Levyt pakataan Helatukulla pahvipakkauksiin, jotta ne säilyvät kuljetuksessa ehjinä.

Kovempaa kuin komposiittilevy on Westag-sisustuslevy, joka on iskun kestävää laminaattia ja pinta on antibakteerinen.

– Laminaattilevyn kuoseista monet ovat pehmeitä ja luonnonläheisiä, kuten puu- ja kivikuoseja. Niiden väreistä ovat paljon harmaan ja ruskean eri sävyjä. Suosittuja ovat muun muassa valkoinen betoni, hunajatammi, patinoitu kupari ja harmaa patinoitu betoni.

Laminaattilevy on niin ikään helppo käsitellä. Laminaattilevyn koko on 650x3650x3 mm. Westag-sisustuslevyihin on myös saatavilla jatko-, pääty- ja kulmalistat.

Taru Lehdontie muistuttaa, että komposiitti- tai laminaattilevyä ei saa asentaa kaasulieden tai puuhellan taakse, koska tällaiset tilat vaativat aina palamattoman materiaalin.

 

Kiveä, terästä ja puuta

Helatukun monipuoliseen valikoimaan kuuluvat myös kivestä, puusta ja teräksestä valmistetut sisustuslevyt.

Kivestä valmistetut Slate-Lite-sisustuslevyt tekevät tuloaan. Kun tähän saakka kiveä on käytetty lähinnä tasoissa, voi sitä nostaa nyt myös seinälle. Mahdollisuudet ovat rajattomat, Taru Lehdontie toteaa ja toivoo suunnittelijoiden ja rakentajien tutustuvan tuotteeseen ja sen loistavaan käytettävyyteen eri kohteissa.

– Slate-Lite valmistetaan aidosta luonnonkivestä. Levyn paksuus on 2 mm ja niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, levyn työstö onnistuu tavanomaisilla työvälineillä ja -koneilla. Ja mikä parasta: Slate-Lite on taipuisa, joten se voidaan asentaa myös kaartuviin kohteisiin.

Slate-Lite-sisustuslevyn värivaihtoehtoina ovat lähinnä mustan ja harmaan eri sävyt, sekä toimitusmyyntinä koko Slate-Liten laaja valikoima. Koska kyse on luonnonmateriaalista, on jokaisen levyn kuviot uniikkeja. Kivilevystä on saatavilla myös läpikuultavia versioita ja levyn taakse voidaan asentaa valot, mikä antaa sille aivan uuden ilmeen.

Kivi vaatii luonnonmateriaalina pintakäsittelyn, joka suojaa pintaa ja helpottaa puhdistusta. Se ei kuitenkaan muuta levyn väriä tai ulkonäköä. Slate-Lite-sisustuslevy soveltuu kivisuojalla käsiteltynä kuiviin sisätiloihin.  Sen kokovaihtoehdot ovat 1200x2400x2 mm ja 610x1220x 2 mm.

Helatukun uutuustuotteisiin kuuluvat kotimaisen Woodion sisustuspaneelit. Puukomposiitista valmistetut paneelit luovat aivan uudenlaisen uniikin ilmeen.

– Näyttävässä paneelissa on vettä, UV-säteilyä, naarmuja ja likaa hylkivä pinta. Kevyttä tuotetta on helppo käsitellä. Woodion paneeli taipuu myös moneen muuhun tarkoitukseen, kuten tilanjakajaksi, peilinkehykseksi tai sängynpäädyksi.

Tarjolla ovat valkiovärit vaalea Polar, luonnonpuu Natural ja hiilenmusta Char. Woodio-sisustuspaneelia saa koossa 1197x597mm ja paneelin paksuus on 6mm.

Kotimaiset Stalan tiskipöydät ovat keittiön kestosuosikkeja. Uutuutena valikoimaan on tullut ruostumaton teräslevy välitilakäyttöön. Palonkestävyytensä vuoksi teräspaneelin voi asentaa kaasulieden taakse, ja sitä käytetäänkin paljon ammattikeittiöissä.

Teräslevyä on saatavilla 23 eri Stala tex -kuosilla. Paksuudeltaan 8 tai 0,7 mm:n välitilalevy valmistetaan mittojen mukaan.

Asiakaskäyttöön, helpottamaan valintaa on Helatukulla tarjota mallilaatikko, jossa on A4-kokoiset mallikappaleet levyistä. Tyylikäs laatikko kestää myös katseet, joten sitä voi pitää esimerkiksi showroomissa esillä, Taru Lehdontie vinkkaa.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän