Koljern-kattoterassielementti

Päivämäärä: 29.9.2016

Rakennuttajien on helpompi tarjota houkuttelevia kattokerroksia käyttämällä rakennekorkeutta pienentäviä kattoterassielementtejä

Suurten kattoterassien yhteyteen rakennettujen sisäänvedettyjen kattokerrosten kysyntä kasvaa jatkuvasti. Kattoterassien yhteydessä olevat kattokerrokset ovat vahva myyntivaltti sekä suurkaupungeissa että pienkaupungeissa eivätkä korkeat hinnat säikäytä asuntojen ostajia. Kattoterasseilla varustetut kiinteistöt ovat houkuttelevia ja monet rakennuttajat ovat havainneet, että asuinalueen arvoa voi nostaa tarjoamalla kattokerroksia. Monilla arkkitehdeilla ja rakennesuunnittelijoilla on vaikeuksia lisätä kattokerroksia annettujen rakennuskorkeuksien puitteissa perinteisiä rakennusmenetelmiä käyttäen. Lisäksi vastassa on merkittäviä tasoero-ongelmia. Foamglas Nordic AB:lla on ratkaisu ongelmaan: yrityksen kehittämä Koljern-kattoterassielementti, joka on esillä yrityksen osastolla 6m70 FINNBUILD 2016 -messuilla.

Rakennuttajille ongelmia aiheuttaa se, että perinteisillä rakennusmenetelmillä kattoterassin kantavan palkiston päälle on rakennettava vähintään 35–40 cm paksuiset lisärakenteet nykyisten energiavaatimusten täyttämiseksi. Koljern-kattoterassielementin kanssa tällaisia päällirakenteita ei tarvita. Koljern-kattoterassielementti on eristävä ja itsekantava rakennuselementti, joka mahdollistaa terassirakenteet jopa 9 metrin vapaalla jännevälillä normaaleilla henkilökuormilla. Elementillä saavutetaan noin 50 % perinteistä kattoterassirakennetta matalampi rakenne. Edut ovat merkittävät ja tekniikka vähentää tasoerojen aiheuttamia kattoterassin ja kattohuoneistojen käytettävyysongelmia.

Ratkaisee tasoero-ongelman, nopeuttaa rakentamista ja kasvattaa kiinteistön arvoa

Koljern on Ruotsissa kehitetty ja patentoitu rakennuselementtitekniikka, jonka omistaa vuodesta 2014 lähtien Foamglas Nordic AB belgialaisen emoyhtiönsä Pittsburgh Corning Europe SA/NV:n kautta. Kiinnostus käyttää Koljernia kattoterassien rakentamisessa kasvaa jatkuvasti. Yksi syy tähän ovat asuntomarkkinat, joilla on alettu kiinnittää enemmän huomiota sisäänvedettyihin kattokerroksiin suurine kattoterasseineen ja niistä on tullut vahva myyntivaltti rakennuttajille.

Björn Ask, joka vastaa KOLJERN-tekniikasta Foamglas Nordicissa, on vakuuttunut siitä, että Koljernin kysyntä kasvaa tulevaisuudessa voimakkaasti, kun tieto sen eduista leviää.

- Tekniikka tarjoaa suuria etuja perinteisiin rakennusmenetelmiin verrattuna. Aikaisemmin tasoeroa kattoterassien kanssa on tasoitettu asuntojen lattioita nostamalla. Haittapuolena on se, että tämä pienentää huonekorkeutta ja juuri tilaa kattokerroksista kiinnostuneet asunnonostajat haluavat ja siitä he ovat jopa valmiita maksamaan. Koljernilla vältetään koko tasoero-ongelma ja rakennekorkeuksissa saavutetut säästöt voivat olla niin suuria, että annettuun rakennuskorkeuteen voidaan rakentaa lisää kerroksia. Lisäksi rakentaminen on nopeampaa elementtitekniikalla. Koljernilla vältetään valut ja betonin kovettumisen ja kuivumisen odotusaika, Björn Ask selittää.

Tietoa Koljern-rakennuselementtitekniikasta:

- Ruotsissa kehitetty, patentoitu rakennuselementtitekniikka, joka koostuu esivalmistetuista eristetyistä rakennuselementeistä, jotka takaavat nopean rakentamisprosessin

- Minimipaksuus ainoastaan 20 cm, suurin jänneväli jopa 9 metriä. Pienentää rakennekorkeutta jopa 50 % perinteisiin rakennusmenetelmiin verrattuna.

- Vakioelementtien maksimileveys on 2,4 metriä ja pituus jopa 12 metriä. Joustava valmistus mahdollistaa projektikohtaisesti sovitetut elementtikoot.

- Käyttökohteet; kattoterassielementit, katot, ulkoseinät, kellariseinät ja pohjalaatat.

- Koostuu 90-prosenttisesti Foamglas-solulasieristeestä. Solulasieriste valmistetaan kierrätyslasista ja Foamglas esitteli ensimmäisenä 50 vuoden materiaalitakuun. Ympäristöystävällinen Foamglas on täysin vesitiivis, palamaton, höyrytiivis, kestää suuria puristuskuormia ja on epäorgaanisena tuhoeläinturvallinen.

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän