Kolikkokuvion kehittäjän juhlavuosi

Päivämäärä: 28.11.2017

Weinheim, marraskuu 2017 – ”Tesa”, ”Tempo”, ”Labello” – on olemassa monia saksalaisia laatutuotteita, joita käytetään synonyymina kokonaiselle tuoteryhmälle. Vain yksi sana ja kaikki tietävät mitä sillä tarkoitetaan. Sellainen tuoteklassikko löytyy myös elastisista lattiapäällysteistä: tämä klassikko on nora systemsin kolikkokuvio. Kolikkokuvioinen kumilattiapäällyste oli norament-tuoteryhmän ensimmäinen tuote, ja on yhä edelleen yksi ryhmän keulakuvista. Tänä vuonna nämä korkeapainepuristetut kumilaatat täyttävät 50 vuotta. Kuluneen viiden vuosikymmenen aikana tämän tuotesarjan päällysteet ovat vakiinnuttaneet asemansa arkkitehtuurissa ympäri maailman. Lukuisat merkittävät eri kokoiset ja eri tarkoituksiin valmistetut rakennukset ovat saaneet lattioilleen norament-päällysteen. Kaikkialla, missä lattian pitää kestää äärimmäisen kovaa kulutusta, arkkitehdit, suunnittelijat ja rakennuttajat luottavat Weinheimissa valmistettuihin kumilattiapäällysteisiin. norament-päällysteet ovat paitsi joustavia myös erittäin kulutuksenkestäviä. Luotettavuus yhdistettynä monipuolisiin ja joustaviin toteutusvaihtoehtoihin ovat tehneet päällysteestä todellisen design-klassikon. Niinpä tätä kolikkokuviopäällystettä on nykyään perusmallistossa 20 eri väriä. Ja nyt tähän lisätään vielä kahdeskymmenesensimmäinenkin mukaan: nora systems on tuonut markkinoille syntymäpäivän kunniaksi uuden värin juhlistamaan tätä erityistä vuotta. Erikoismallissa kivenharmaaseen kumilaattaan on upotettu aidosta graniitista saatuja kiillehiukkasia. ”Uusi, poikkeuksellinen design soveltuu erinomaisesti edustustiloihin”, sanoo toimitusjohtaja Andreas Mueller.

Saksan suurin lentokenttä oli läpimurto

norament-päällysteitä on ympäri maailmaa mitä erilaisimmissa rakennuksissa: lentokentillä, sairaaloissa, kouluissa ja yliopistoissa, toimistorakennuksissa, kaupoissa ja museoissa, mutta myös tutkimus- ja teollisuuslaitoksissa sekä urheiluhalleissa. Kaikkialla norament yhdistetään laatuun ”Made in Germany”. Kolikkokuvioiset päällysteet ovat edustaneet ja tehneet tunnetuksi nora-tuotemerkkiä enemmän kuin mikään muu tuote. Yksi suuri projekti tuotannon alkuvuosina oli erityisen merkityksellinen: Frankfurtin lentokenttä. Mustat norament-laatat osoittautuivat siellä vuosikymmenien ajan lähes kulumattomiksi. Myös päällysteen nimi on erityinen: kolikkokuvio, ensimmäinen ja ainoa tuote, jossa on pelkkä numero: norament 926 - se tarkoittaa peruskolikkokuviota. Nykyään vain pieni osa norament-päällysteistä on klassista kolikkokuviota: ”1980-luvun puolivälissä kehitetyt vasaraniskukuvioiset pinnat ovat jo vuosia olleet valikoiman suosikkeja ja ne ovat syrjäyttäneet kolikkokuvion myyntimenestyksenä”, kertoo tuotepäällikkö Simon Rau. 1990-luvulta lähtien nora on sekoittanut näihin päällysteisiin usein myös granulaattia. Leikkuujäämien ympäristöystävällisestä uudelleenkäytöstä kehittyi nopeasti suosittu design-elementti, joka antaa päällysteelle erityisen vaikutelman. Pienten granulaattijyvästen halkaisija on 1,2 - 10 mm. Asiakkaat voivat valita norament granon tapaisen, kontrastia tuovan mallin tai norament saturan kaltaisen, saman sävyisen pinnan välillä.

Uudet mallit avaavat lukuisia toteutusmahdollisuuksia

Norament-tuotteiden valmistuksen perusperiaatteet ovat sekoittaminen, kalanterointi, vulkanointi eikä niissä ole mikään olennainen muuttunut puolessa vuosisadassa. nora systems on kuitenkin jatkuvasti kehittänyt toimintaansa tehokkaammaksi ja toimivammaksi.Kolikkokuvioiset päällysteet ovat esimerkiksi nykyisen muotoilun ansiosta reunoistaan huomattavasti tasaisempia kuin alkuaikoina. Näin niiden puhdistaminen on paljon helpompaa. Kumityypit ovat niin ikään muuttuneet ja uusien teknologisten mahdollisuuksien myötä niitä on kehitetty edelleen. Myös norament-mallit ovat vuosien aikana muuttuneet: värivalikoima on moninkertaistunut. Uudet, kohokuvioiset norament-pinnat antavat arkkitehdeille ja rakennuttajille lukuisia erilaisia toteutusmahdollisuuksia. Vasaraniskukuvion lisäksi valikoimassa on esimerkiksi kohokuvioitu norament arago, tuotesarjan nuorin malli.  Juhlavuoden mallistokaan ei tee tässä poikkeusta ja se on heti käytettävissä. ”Kivenharmaata voidaan käyttää kaikkialla ja siitä syystä se on aina ollut norament-tuotesarjan suosituin värisävy”, kertoo tuotepäällikkö Rau. ”Mutta ei uusi, kiilteinen mallikaan ole mikään syntymäpäiväkikka, sillä erilaisissa kohteissa se voisi toimia viehättävänä katseenvangitsijana ja vakiinnuttaa ajan myötä paikkansa valikoimassa.”.

Näin ollen ”50” on todennäköisesti vain yksi virstanpylväs lisää noramentin pitkässä menestystarinassa.

Käy tutustumassa myös juhlavuoden erikoissivustoomme: osoitteessa www.nora.com/50-Jahre-norament löydät lisää tietoa noramentista ja kolikkokuviosta: hyödyllistä ja hauskaakin, samoin kuin kansainvälisiä referenssejä sekä videon syntymäpäivän kunniaksi. 

Referenssihankkeet nora flooring systems Oy

UPM-Kymmene Oyj:n toimitalo

UPM-Kymmene Oyj:n toimitalo

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Biofore Taloksi nimetty rakennus nousi komealle ja keskeiselle paikalle pääka...

Vuoreksen koulukeskus I-vaihe

Vuoreksen koulukeskus I-vaihe

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Vuores-talo sijaitsee Tampereen Vuoreksen kaupunginosan laidalla puistoalueen...

Oppimiskeskus Fellmannin korjaus

Oppimiskeskus Fellmannin korjaus

Korjaus | Lahti | 5-10 milj €

Korjauskohde rakennustyyppiluokassa yliopisto, korkeakoulut, joka koostuu rak...

Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaala

Laajennus | Hyvinkää | 12,00 milj €

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa sairaalat, paikkakunnalla Hyvinkää. . R...

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän