Klassinen kalanruotolattia modernilla tekniikalla

Päivämäärä: 5.7.2022

B:hard Modern Tammi Style Saphir, valmistaja Stöckl Parkett Itävalta. Kuva Petri Jauhiainen

B:hard Modern -kovapuulattia on markkinoiden ensimmäinen aidosti uivana asennettava puinen kalanruotolattia. B:hard on jämäkkä ja elää vain 10% verrattuna perinteisen parketin kosteusvaihteluihin. Siksi sen voi asentaa uivana myös haastavalla kalanruotoladonnalla.

B:hardin kalanruodon asentaminen on edullisempaa, koska se on alustaan liimaamiseen verrattuna huomattavasti nopeampi asentaa eikä liimat nosta asennuskuluja tai vaadi kuivumisaikaa.

Woodpowder-tekniikalla ylivertaiset ominaisuudet

B:hard-kovapuulattia on kovetettu uudella Woodpowder-menetelmällä kolme kertaa kovemmaksi kuin käsittelemätön puu. Tämä tekee B:hardista ainutlaatuisen kolhuja ja kulutusta kestävän puulattian niin koteihin kuin julkisiin tiloihin.

Vaikeasti syttyvänä (Bfl-S1) se on paloturvallinen valinta ja soveltuu asennettavaksi myös poistumisteille. B:hard on CE-merkitty tuote ja sillä on M1-päästöluokitus. Valmistaja antaa B:hard-kovapuulattioille kotikäytössä 10 vuoden ja julkisissa tiloissa 5 vuoden takuun.

B:hard-kovapuulattia on myös ekologinen valinta. Se on 100% puuta eikä sen valmistusprosessissa ole käytetty liimoja eikä lisättyä formaldehydiä. B:hardin puuraaka-aine on PEFC-sertifioitua. Tuotannon toimintaa määrittää ympäristösertifikaatti ISO 14001 ja valmistusprosessi on puuraaka-ainetta säästävä. B:hard on myös täydellisesti kierrätettävissä.

Lisäksi B:hard on ylivertaisista ominaisuuksistaan huolimatta huomattavasti edullisempi kuin vastaava perinteinen parketti.

Hotelli Ilves valitsi kaikkiin hotellihuoneisiinsa B:hardin kalanruotolattian. Kuva Petri Jauhiainen

Uusi huippukestävä Forte-lakka

B:hard-kovapuulattioita on nyt saatavana uudella erittäin kulutusta kestävällä Forte-lakalla. Perinteisen lattialakan kovuus on neulalla suoritettavalla raaputustestillä mitattuna 1,2N. Forte-lakan kovuus on lähes kaksinkertainen 2,2N.

Euronormiston mukaan lattialakan minimivaatimus kotitalouksissa on 0,5N ja kovan kulutuksen kaupallisissa kohteissa 1,0N. Superkestävä Forte-lakka ylittää reippaasti nämä raja-arvot. Se sopiikin erittäin kovan kulutuksen julkisiin kohteisiin ja kestää kotitalouksissa loistavasti vauhdikkaampaakin elämää.

Hotelli Ilves Tampereella valitsi kaikkiin 336 hotellihuoneeseensa B:hard Modern Tammi Style Saphir -kovapuulattian uudella huoltovapaalla ja kestävällä Forte-lakalla. Asentaminen sujui suunnitelmia nopeammin ja hukka saatiin laadukkaan materiaalin ansiosta minimiin. Klassinen kalanruotoladonta luo huoneisiin tyylikkään tunnelman ja kulutusta kestävä pintakäsittely pitää lattian hyvännäköisenä pitkään.

Lisätietoja maahantuojalta:

www.innofloor.fi

p. 010 5819 330

[email protected]

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje