Kingspan ryhtyy puhdistamaan valtameriä muovista

Päivämäärä: 23.4.2019

Kingspan lanseeraa valtamerien muovinpuhdistusyhteistyön ja pyrkii kierrättämään vuosittain 1 miljardin muovipulloja vuoteen 2025 mennessä

  • Kierrätettyjä pulloja käytetään Kingspanin eristeiden valmistuksessa
  • Sitoutuminen nelinkertaistaa kierrätysmuovin käytön
  • Välitavoite 500 miljoonaa pulloa vuoteen 2023 mennessä
  • 3 vuoden kumppanuus muovin poistamiseksi valtamerestä EcoAlf Foundationin kanssa

Kingspan, maailman johtava korkean suorituskyvyn eristeiden ja rakennusjärjestelmien toimittaja, on sitoutunut kierrättämään 500 miljoonaa muovipulloa vuosittain vuoteen 2023 mennessä käyttääkseen niitä eristystarkoituksessa. Tavoitteena on miljardi pulloa vuosittain vuoteen 2025 mennessä. Tämä kierrätysaloite on osa laajempaa Kingspan-ohjelmaa, yhdessä yhtiön nettonollaenergia 2020 tuotantotavoitteen kanssa, tuottaa energiaa säästäviä tuotteita vähähiilisesti ja ympäristöä säätävällä tavalla.

Kingspan valmistaa jo eristeitä kierrätysmuovista, mutta nyt tuotantoketjuun lisätään meressä kelluneesta muovista valmistetut raaka-aineet, jotka ovat peräisin sen tehtaalta Espanjasta, lähellä Barcelonaa. Tämä laitos kierrättää jo 250 miljoonaa pulloa joka vuosi ja on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen nelinkertaistaa tämä kuuden vuoden aikana.

Saavuttaakseen tämän tavoitteen, Kingspan on aloittanut yhteistyön EcoAlf Foundationin kanssa ja kolmivuotisen kumppanuuden myötä yhtiö auttaa aktiivisesti poistamaan vuosittain jopa 150 tonnia jätettä Välimerestä EcoAlf Foundationion kalastajien verkoston kautta. Kingspan käyttää tuotannossaan uudelleen niin paljon valtamerestä kerättyä muovia kuin mahdollista.

Kierrätettyjen muovipullojen käyttö auttaa estämään niiden päätymistä kaatopaikalle tai pahemmassa tapauksessa valtameriin. Tällä hetkellä vain 9 % kaikesta maailmassa valmistetusta muovista on kierrätetty, ja YK:n ympäristöohjelman mukaan joka vuosi valtameriin päätyy yli 8 miljoonaa tonnia muovia. Se vastaa roska-autollista muovia joka minuutti.

Kingspanista:

Kingspan on maailman johtava korkean suorituskyvyn eristeiden, rakennusmateriaalien ja integroitujen aurinkoenergiaa hyödyntävien rakennusjärjestelmien toimittaja. Toimitamme tehokkaita, vähähiilisen rakentamisen ratkaisuja monilla eri markkina-alueilla. www.kingspan.com

EcoAlfista

Ecoalf Foundation on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka päätavoitteena on edistää jätteiden hyödyntämistä kierrättämällä ja välttämällä sen ympäristövaikutuksia kehittämällä ja soveltamalla uutta tieteellistä ja teknologista tietoa. Tällä hetkellä sen toiminta keskittyy mereltä saatavaan kelluvaan muovijätteeseen, mikä antaa roskille uuden elämän kiertotalouden hankkeiden kautta.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän