Kestävä vedeneristys polyureapinnoitteella

Päivämäärä: 29.10.2018

Keväällä 2018 Joensuun Mehtimäelle valmistui 2500 istumapaikan pesäpallostadion.  Joensuun uuden Kerubi -pesäpallostadionin katsomon puulattia sai kestävän ja vesieristävän polyureapinnoituksen, joka suojaa katsomon alla olevia tiloja. Myös stadionin liimapuusta tehdyt runkorakenteet suojattiin puunsuoja-aineella ajan ja sään vaikutuksia vastaan.

Huolella valitut pinnoitteet suojaavat monipuolisessa käytössä olevaa stadionia kulumiselta ja säältä. Lattia ja rappuset ovat kovassa käytössä yleisön jalkojen alla sekä Suomen vaihtelevien säätilojen armoilla. Puhdas polyureapinnoite tekee katsomosta vesieristävän ja erittäin kulutuksenkestävän.

Polyureapinnoite valittiin kohteeseen sen monipuolisten ominaisuuksien vuoksi. Polyurea eristää tehokkaasti kosteutta, joten katsomon alla sijaitsevat tilat ovat hyvässä suojassa.

- Yksi merkittävimmistä tekijöistä stadionia säältä ja kulutukselta suojaamisessa on katsomon pinnoite. Katsomo toimii alla olevien tilojen vesikattona. Myös katsomon kulutusaste on kova siellä kulkevien ihmismäärien vuoksi, kertoo hankkeen työmaamestari Teemu Rautiainen.

Hankkeella oli erittäin tiukka aikataulu, jota pinnoitus ei hidastanut. Sekunneissa kovettuva polyurea pystyttiin ruiskuttamaan Suomen kevään erittäin vaihtelevissa sääolosuhteissa.

- Se, että pinnoitus pystyttiin tekemään pienelläkin pakkasella, oli meidän aikataulutuksen ehdoton edellytys”, korostaa työmaamestari Teemu Rautiainen.

Teknos sävytti polyurean stadionin värimaailmaan sopivaksi. Teknoksen kattava tuki projektissa oli tärkeää ja ainoana maalinvalmistajana Teknos pystyi vastaamaan sävyvaatimuksiin polyurean tarvemäärien osalta.

- Tuotekehityskemistimme valmisti erikoispanoksen sävytettyä polyureaa vain tätä projektia varten”, kertoo työmaalla konsultoinut Teknoksen myynti-insinööri Mikael Nurminen.

Referenssihankkeet Teknos Oy

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Clarion-hotelli, Helsinki

Clarion-hotelli, Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | 120,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa hotellit/motellit, paikkakunnalla H...

Länsiterminaali

Länsiterminaali

Uudisrakennus | Helsinki | 45,00 milj €

Länsiterminaali on Helsingissä vasta toinen varta vasten laivaterminaaliksi s...

Mehtimäen pesäpallostadionin katsomo

Mehtimäen pesäpallostadionin katsomo

Uudisrakennus | Joensuu | Ei tiedossa

Joensuun Mehtimäelle valmistui 2500 istumapaikan pesäpallostadion keväällä 20...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje