Kokkolan kaupungintalon peruskorjaus

1970-80 -lukujen taitteessa rakennetussa Kokkolan kaupungintalossa osa henkilökunnasta kärsi sisäilmaongelmista. Pahin tilanne oli rakennuksen sisäilmaongelmien vuoksi käyttökieltoon asetetussa D-siivessä.


Liitetyt tuotteet: JETI-korjausikkuna

JETI-korjausikkuna

Korjausikkunalla saavutetaan vastaavat toiminnallisuudet kuin vaihtamalla ikkunat. Korjausikkuna on myös täysin vesi- ja pölytiivis ja uloimman lasi sisäpinnan huurtumisongelma on olematonta, kun puiteväli on kokonaisuudessaan lämmintä tilaa. Korjausikkunalla saadaan tehokas auringonsuojaus uloimpaan ikkunapuitteeseen, mikä on paras mahdollinen ratkaisu haittalämmön vähentämiseen rakennuksissa.

”Jeti-lisäikkuna sisään avautuvana valikoitui korjausratkaisuksi sen kustannustehokkuuden ja luotettavuuden takia. Näiden merkitys korostuu rakennuksessa, jossa on lähes tuhat ikkunaa. Ennen valinnan tekemistä malli-ikkuna-asennusta testattiin mm. sadetuskokeen avulla, vaikka korjausratkaisu olikin allekirjoittaneelle jo entuudestaan tuttu vuosituhannen vaihteessa Jeti-ikkunan edeltäjällä tehdyistä muutamista isojen toimistotalojen korjauksista.” kertoi Jukka Huttunen.

Varsinaiset asennustyöt etenivät nopeasti ja joustavasti. ”Pätevät asentajat olivat miettineet tarkasti etukäteen, miten työt hoidetaan. Asennus ei häirinnyt lainkaan talon toimintoja”, sanoi rakennuspäällikkö Karikko.

Aurinkoisten sivujen lasitukset tehtiin kaksoisselektiivisellä auringonsuojalasilla, joka torjuu auringon säteilylämpöä. Näin vesitiiviyden lisäksi saatiin parannettua myös rakennuksen energiataloutta ja käyttömukavuutta.

Jeti-lisäikkunaratkaisulla korjattiin avattavien ikkunoiden lisäksi myös kaupungintalon ensimmäisen kerroksen kiinteät alumiinirakenteiset lasijulkisivut, joissa oli myös vesivuotoja. Lasiseinän ulkopintaan asennettiin yksilasiset Jeti-lisäikkunat, jotka kiinnitettiin ulos avautuvina julkisivuun kiinnitettyjen runkoputkien varaan. Ikkunoiden kohdalle laitettiin kirkas lasitus ja umpiosien kohdalle taustamaalattu julkisivulasi. Ratkaisu toimii hienosti ja täydentää hyvin kokonaisuutta. Kaupunginarkkitehti Kristian Biskopin mielestä ratkaisu myös tukee ulkonäöllisesti rakennuksen alkuperäistä arkkitehtuuria.

”Tämä oli tosi hieno suoritus Jeti-ikkunalta. Hienoa, että löytyi tällainen firma, olemme olleet lopputulokseen erittäin tyytyväisiä”, Olli Karikko kertoo.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Hankkeessa mukana olevat yritykset

Arkkitehti
Kokkolan kaupunki
Automaatiourakoitsija
RAU-Service Oy
I-suunnittelija
Granlund Oulu Oy
I-urakoitsija
Peltisepänliike Nykänen Oy
LV-suunnittelija
Granlund Oulu Oy
LV-urakoitsija
Lapin LVI-Asennus Oy
Rakennusurakoitsija
Rakennushollari Oy
Rakennuttaja
Kokkolan kaupunki
Sähkösuunnittelija
Kokkolan kaupunki
Sähköurakoitsija
Sähköpalvelu Walberg Ab Oy

Lisää tuotteita Jeti-ikkuna Oy

JETI-lisäpuite

JETI-lisäpuite

JETI-lisäpuite on kätevä ratkaisu kun tarvitsette avattavan lasituksen sisä- ...


Julkisivuratkaisut

Julkisivuratkaisut

Erikoisalaamme on avattavat julkisivuelementit. Projekteihimme on toki kiinte...


IKU-ikkunat

IKU-ikkunat

Voimme olla avuksi, kun suunnittelette julkisivu- tai muita remontteja rakenn...


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Jeti-ikkuna Oy

Eduskunnan päärakennus

Eduskunnan päärakennus

Korjaus | Helsinki | 125,00 milj €

Eduskuntatalo Helsingin Arkadianmäellä vihittiin käyttöön maaliskuussa 1931, ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän