IWG ja Modeo toivat toimistohotellin Postitaloon

Päivämäärä: 22.5.2018

– Spaces heijastaa työn tekemisen muotojen ja toimitilojen käytön muutosta. Siinä missä aiemmin hankittiin firman perustamista varten näyttävä liiketila hyvästä osoitteesta, uusi sukupolvi haluaa joustavia tiloja ja inspiroivaa yhteisöllisyyttä eli omannäköiset puitteet pienemmällä rahalla, toteaa Modeon Design & Build -yksikköä vetävä Joonas Rockas.

Kun kiinteistösijoitusyhtiö IWG (International Workspace Group) osti Spaces-konseptin Suomeen vuonna 2015, avuksi konseptin jalkauttamistyöhön napattiin Modeo.

Modeo työsti, johti ja kalusti

Postitalon Spaces-tilan tarkka layout-suunnitelma tuli Hollannista, joten ensimmäisessä vaiheessa Modeo lokalisoi globaalin konseptin Suomen – ja Postitalon – oloihin.

– Kun maailmalta tuodaan tilakonsepti Museoviraston suojelemaan taloon, se ei ole ihan perusprojekti. Neuvoteltavaa riitti enemmän kuin yhden miehen tarpeiksi, Rockas sanoo.

Lokalisointi-, rakennus- ja muutostöiden päätteeksi Modeo kalusti Postitalon Spaces-toimistohotellin kansainvälisen konseptin viitoittamalla tavalla.

– Sekä irto- että kiintokalusteet tulivat meiltä. Kalusteiden suunnittelu ja toimittaminen oli kuitenkin vain yksi osa tätä monipuolista ja vaativaa suunnitteluprojektia.

Maailmanlaajuiset megatrendit ovat muuttaneet työntekoa. Se näkyy Postitalossakin.Spaces-toimistohotellista saa vuokrata tilaa avaimet käteen -periaatteella ja maksaa vain siitä, mitä käyttää. Esimerkiksi neuvotteluhuoneen voi varata silloin kun tarvitsee.

Referenssihankkeet Modeo Oy

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Tullin toimitilat Pasilaan

Tullin toimitilat Pasilaan

Helsinki

Kun Tulli muutti Helsingin Pasilaan uusiin tiloihin, haluttiin työntekijät tu...

Lääkeyhtiö Merckin toimitilat

Lääkeyhtiö Merckin toimitilat

Espoo

Lääkeyhtiö Merck aloitti tilasuunnittelun puhtaalta pöydältä siirtyessään uut...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje