INTOLOG KALUSTI Fazer Leipomot Oy:n pakkasvaraston

Päivämäärä: 26.9.2019

Fazer Leipomot valmistaa suomalaisille tuttuja, herkullisia leipomotuotteita kuten leipiä, leivonnaisia ja kakkuja. Fazerin leipomot sijaitsevat Vantaalla, Lahdessa, Lappeenrannassa ja Oulussa. Lisäksi Fazerilla on 64 päivittäistavarakauppojen sisällä toimivaa myymäläleipomoa, joissa leipurit leipovat joka päivä. Fazer Leipomot työllistävät Suomessa yhteensä noin 1600 henkilöä. Leipomotuotteiden kotimaisuusaste on yli 95 %. Fazer vie leipomotuotteita 12 maahan.

Fazer Leipomot panostaa ensiluokkaiseen tuoteportfolioon sekä toiminnan tehostamiseen, johon tärkeänä osana kuuluvat oikea-aikainen ja optimoitu valmistus sekä logistiikka. Tehokas toiminta vaatii valmistuksen ja logistiikan suunnitelmallista ja saumatonta yhteistyötä. Vuonna 2018 Fazer Leipomot teki pakkasvaraston laajennuksen Vantaalla, jossa materiaalisiirron järkeistäminen, pienen tilan hyödyntäminen ja turvallisuus olivat ykkössijalla.

Intologin tarjoama kokonaistoimitus ja referenssikäynti ratkaisivat toimittajavalinnan. Intolog Helsinki Oy suunnitteli, toimitti ja asensi Kasten-läpivirtaushyllyn. Läpivirtaushyllyllä, joka toimii First in-First out -periaatteella, uusi pieni tila pystyttiin hyödyntämään optimaalisesti ja varastointi toimii oikea-aikaisesti.

Ennen varastoitavat lavat jouduttiin kuljettamaan trukilla pakkasvarastoon leipomon läpi. Nyt leipomo ja varastointitila ovat vierekkäin ja noutoliikenne toimii suoraan pakkasvarastosta. Trukkiliikenteen vähentymisen myötä turvallisuus lisääntyi merkittävästi.

"Pieni tila hyödynnettiin tehokkaasti ja turvallisuus parantui trukkiliikenteen vähentymisen myötä. Kokonaistoimitus oli erittäin onnistunut. Tavarat toimitettiin sekä asennus tapahtuivat sovitussa ajassa", kertovat Fazer Leipomoiden projektipäällikkö Tomi Tirkkonen ja munkkilinjan vastaava Tero Siira.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän